Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » İstanbul Film Festivali’nde 61 ülkeden 207 film

İstanbul Film Festivali’nde 61 ülkeden 207 film

İstanbul Film Festivali’nde 61 ülkeden 207 film15 Mart 2017 - 10:03 | Teoman Kumbaracıbaşı, Bülent Öztürk'ün ilk uzun metrajlı çalışması 'Mavi Sessizlik'in başrolünde.
36. İstanbul Film Festivali’nin programının tamamı dün yapılan bir basın toplantısıyla açıklandı. 186 uzun metrajlı ve 17 kısa filmin gösterileceği festivale bu yıl usta İngiliz aktör Ian McKellen konuk olacak ve Onur Ödülü alacak
NİL KURAL
 
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve bu yıl 5-15 Nisan tarihlerinde yapılacak 36. İstanbul Film Festivali’nin programına dair detaylar dün The Marmara Hotel Taksim’de yapılan bir basın toplantısıyla paylaşıldı.  186 uzun metrajlı ve 17 kısa filminin gösterileceği festivalde 11 gün boyunca, 21 bölümde 61 ülkeden 207 yönetmenin toplam 203 filmi izleyiciyle buluşacak.
 
Görgün Taner ve Kerem Ayan.
Basın toplantısında konuşan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, festivalde öğrencilere hafta içi gündüz seanslarında yararlanabilecekleri 1 TL’lik öğrenci biletleri sunulacağını paylaştı. İstanbul Film Festivali direktörü Kerem Ayan, Altın Lale Uluslararası Yarışma, Altın Lale Ulusal Yarışma, FACE Sinemada İnsan Hakları Yarışması, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yer alacak filmleri açıkladı. Ayrıca ‘Yüzüklerin Efendisi’nin Gandalf’ı ve ‘X-Men’ serisinin Magneto’su olmasının yanı sıra Shakespeare uyarlamalarının en başarılı isimlerinden İngiliz aktör Ian McKellen’ın festivale katılacağı ve Onur Ödülü alacağı da basınla paylaşıldı.
 
Ian McKellen.
Festivalin jüri başkanlığını Durul ve Yağmur Taylan’ın yapacağı Ulusal Yarışması’nda bu yıl 12 film yer alacak. Ayan, bu 12 filmden 7’sinin yönetmenlerinin ilk filmleri olduğunun altını çizdi. Yarışmadaki ilk filmler ‘Mahalle’ (Buğra Gülsoy, Serhat Teoman), ‘Bütün Saadetler Mümkündür’ (Selman Kılıçaslan), dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nin Panorama bölümünde yapan Ceylan Özgün Özçelik’in yönettiği ‘Kaygı’, ‘Mavi Sessizlik’ (Bülent Öztürk), ‘Sarı Sıcak’ (Fikret Reyhan), ‘Murtaza’ (Özgür Sevimli) ve ‘Martı’ (Erkan Tunç) olarak sıralanıyor. Yarışmada ayrıca ‘İki Dil Bir Bavul’un yönetmenlerinden Orhan Eskiköy’ün yönettiği ‘Taş’, ‘11’e 10 Kala’ ve ‘Gözetleme Kulesi’nde imzası olan Pelin Esmer’in yönettiği ‘İşe Yarar Bir Şey’ de yer alıyor. Yeşim Ustaoğlu’nun Toronto’da gösterilen filmi ‘Tereddüt’, Kazım Öz’ün ‘Fırtına’ ve ‘Fotoğraf’ın ardından çektiği üçüncü uzun metrajlı kurmaca film ‘Zer’ ve ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’ ile Altın Lale kazanan Onur Ünlü’nün yeni filmi ‘Kırık Kalpler Bankası’ da ulusal yarışma seçkisindeki diğer filmler olarak sıralanıyor.
 
Festival biletleri Lale Kart sahiplerine 21 Mart’tan itibaren, genel satışa ise 25 Mart’ta çıkacak. Biletlere Atlas ve Rexx sinemalarının yanı sıra biletix satış kanallarından hizmet bedelsiz olarak ulaşılabilir.
 
Pelin Esmer'in 'İşe Yarar Bir Şey' filminin başrolünde Başak Köklükaya var.
 
İstanbul Film Festivali’nin bu yılki gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas Sineması, Beyoğlu Sineması, Pera Müzesi ve İtalyan Kültür Merkezi, Nişantaşı’nda Cinemaximum City’s, Levent’te Cinemaximum Kanyon ve Kadıköy’de Rexx Sineması’nda yapılacak.