Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » İkizler Projesi gündemde

İkizler Projesi gündemde

İkizler Projesi gündemde14 Ekim 2019 - 02:10
İkizler Projesi, yenilikçi bir aksiyon filmi ve Will Smith, bir anda her hareketini önceden tahmin edebilen, gizemli, genç bir ajan tarafından hedef alınıp takip edilen seçkin suikastçı Henry Brogan’ı canlandırıyor.

Filmin yönetmeni, Oscar ödüllü film yapımcı Ang Lee. Filmin yapımını ünlü yapımcılar Jerry Bruckheimer, David Ellison, Dana Goldberg ve Don Granger gerçekleştiriyor. Filmde ayrıca Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen ve Benedict Wong rol alıyor.

 

Uluslararası süper star Will Smith, İkizler Projesi’nde hem deneyimli eski Özel Tim’den üyesi olan ve gizli bir devlet organizasyonunda çalışan bir nişancı olan Henry Brogan ile çığır açan görsel efektlerle rakipsiz dövüş yetenekleri olan ve bir anda Georgia’nın nehirlerinden Cartagena ve Budapeşte’nin sokaklarına uzanan dünya çapında bir kovalamacada peşine düşen gizemli, genç ajan Junior’ı canlandırıyor. İkizler Projesi’nde Smith’e Henry’yi gözetlemek üzere gönderilmiş DIA ajanı Danny Zakarewski rolünde MARY ELIZABETH WINSTEAD (TV’de Fargo, Birds of Prey), seçkin askerlerden oluşan kendi özel askeri organizasyonunu kurmak isteyen eski deniz subayı Clay Verris rolünde CLIVE OWEN (Closer, Children of Men, King Arthur) ve Henry’nin eski dostu Baron rolünde BENEDICT WONG (Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame, Doctor Strange) eşlik ediyor.

 

İkizler Projesi’ndeizleyiciler için sinema tecrübesini çarpıcı biçimde güçlendirecek olan, daha önce hiç görülmemiş görsel efektler yer alıyor. Ang Lee ve görüntü yönetmeni Dion Beebe filmi saniyede 120 kare hızla (standart saniyede 24 kare hız) ve 4K 3D ile çekmiş. Bu da izleyiciye olağanüstü bir görsel ve işitsel yakınlık sunuyor. Çığır açan görsel efektleri, Ang Lee’nin Life of Pi filmiyle Oscar, The Golden Compass ödülleri alan Bill Westenhofer ile The Avengers, Iron Man 3 ve Guardians of the Galaxy 2 ile Oscar’a aday gösterilen Guy Williams denetlemiş.

 

 

Ang Lee’ye yapımcı Jerry Bruckheimer, David Ellison eşlik ediyor. İkizler Projesi’nin son derece başarılı kamera arkası sanatçıları arasında Oscar ödüllü görüntü yönetmeni Dion Beebe (Memoirs of a Geisha, Chicago), yapım tasarımcı GUY HENDRIX DYAS (Inception, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull), kostüm tasarımcı SUTTIRAT ANNE LARLARB (Bond 25, Steve Jobs, Slumdog Millionaire), Ang Lee’nin uzun soluklu iş ortağı TIM SQUYRES (Life of Pi, Lust, Caution, Crouching Tiger, Hidden Dragon) ve Grammy ösüllü besteci LORNE BALFE (Mission: Impossible – Fallout, 12 Strong, Terminator: Genisys) eşlik ediyor.

 

 İkizler Projesi, Savannah, Glennville ve Goergia’nın çeşitli yerleri, Unesco Dünya Mirası bölgesi olan Cartagena de Indias, Columbia ve Avrupa’nın en ünlü başkentlerinden biri olan Budapeşte, Macaristan gibi tarihi ve mimari açıdan önemli şehirlerde çekilmiş.

 

 

Yapım tasarımcı Guy Hendrix Dyas şunları söylüyor; “Budapeşte, film ekibi olarak çıktığımız bu sıra dışı yolculuktaki mükemmel bir son noktaydı. Biz gerçekten dünyada dolaşan, kameralarımızı müthiş yerlere koyan çingeneler gibiyiz. Budapeşte de filme belli bir ağırlık getiriyor.” Filmin mekan sorumlusu olan Ronnie Kupferwasser şunları söylüyor; “Budapeşte’nin muhteşem özelliklerinden biri de çektiğimiz diğer ülkelerin tam zıddı olması. Savannah, Amerika’nın büyüleyici bir yanını gösteriyor. Cartagena, Güney Amerika’nın güzelliğini gösteriyor. Sonra Avrupa’ya geliyoruz. Avrupa kültürünün zenginliğini ve tarihini görmek için Budapeşte’den daha iyi bir yer var mıdır?”

 

Budapeşte, Avrupa’nın en popüler merkezlerinden biri olduğu için ekibin ziyaretçi kalabalıklarının etrafında dikkatli olması gerekmiş. Guy Hendrix Dyas şunları söylüyor; “Ekiplerimiz tarafından her şey çok dikkatlice planlanmıştı. Budapeşte’nin muazzam sayıdaki turistleri olmadan çekim yapıp belli düzeyde kontrol edebileceğimizden emin olduk. Ayrıca şehirde çok sayıda gece çekimi yaptık. Bu da mekana fevkalade eski ve tarihi olmasının yanı sıra muhteşem bir gizem katıyor.         

 

Budapeşte akrobasi koordinatörü Brad Martin şunları söylüyor; “Yeraltı mezarı sahnesi sette etrafımızda olanları kullanmak açısından favorilerimden biriydi. Bir dövüş sahnesini çok nadir kemikler, iskeletler, kafatasları gibi şeylerin etrafında çekersiniz. Dövüşlerde en sevdiğim şeylerden biri de onları benzersiz kılmaktır ve bunun için müthiş bir mekandı.”