Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Gezici yola çıktı

Gezici yola çıktı

Gezici yola çıktı04 Aralık 2017 - 04:12 | Amerikalı aktivist yönetmenler Catherine Gund ve Daresha Kyi’nin filmi 'Chavela', festivalin Dünya Sineması bölümünde.
Bu yıl, 23. kez düzenlenen Gezici Festival, yolculuğuna Ankara'da başladı. Festivalin sonraki durakları Sinop ve Kastamonu olacak
Ankara Sinema Derneği’nin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, 23. yolculuğuna başladı. 7 Aralık’a kadar Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek başkent gösterimlerinin ardından, 8-11 Aralık tarihleri arasında Sinop Belediyesi ve Telvin Sanat Akademi’nin katkılarıyla Sinop’ta olacak. Festival yolculuğunu, 12-14 Aralık’ta Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun katkılarıyla Kastamonu’da, Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda tamamlayacak.
 
Gezici Festival’in Dünya Sineması bölümünde aralarında Amerikalı aktivist yönetmenler Catherine Gund ve Daresha Kyi’nin filmi 'Chavela', Filistinli yönetmen Annemarie Jacir’in bu yıl Locarno Film Festivali’nde dört ödül kazanan son filmi 'Düğün Davetiyesi' (Wajib), Bosna Hersek’in Oscar adayı, Alen Drljevic imzalı 'Erkekler Ağlamaz'ın (Men Don’t Cry) da aralarında olduğu filmler gösterilecek.
 
Gösterimleri her yıl olduğu gibi bu yıl da yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleşecek Türkiye 2017 bölümünde ise Hakan Günday’ın aynı adlı romanından uyarlanan Onur Saylak’ın ilk uzun metrajlı filmi 'Daha'; Pelin Esmer’in yönettiği 'İşe Yarar Bir Şey'; Venedik Film Festivali Eleştirmenler Haftası’nda ilk gösterimi yapılan Emre Yeksan’ın ilk filmi 'Körfez' ve İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü dahil dört ödül alan Fikret Reyhan’ın ilk uzun metrajlı çalışması 'Sarı Sıcak' izleyiclerle buluşacak.
 
Ercan Kesal'ın seçtiği 'adalet ve vicdan' temalı filmleri, Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve'ün ilk döneminden iki film, İtalyan Usulü Komedi bölümü ve Sessiz Divalar bölümü de Gezici Festival'in programında yer alıyor.