Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Filmmor ve Uçan Süpürge'den dayanışma

Filmmor ve Uçan Süpürge'den dayanışma

Filmmor ve Uçan Süpürge'den dayanışma27 Kasım 2017 - 02:11
İki kadın festivali, 10 Mart - 17 Mayıs tarihleri arasında dayanışmayla film gösterimleri, paneller, forumlar ve atölyeler düzenleyecek
Kadın festivalleri Filmmor ve Uçan Süpürge düzenledikleri ortak basın toplantısıyla 2018 yılı için dayanışma kararı aldıklarını açıkladı. İki festivalin işbirliğiyle 2018 yılında Festival Baharı yapmayı amaçlanıyor. İki festivalin dayanışmasıyla 10 Mart -17 Mayıs tarihleri arasında film gösterimlerinin yanı sıra paneller, forumlar ve atölyeler düzenlenecek.
 
Basın toplantısında açılış konuşmasını yapan Filmmor ve Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivalleri danışmanı Alin Taşçıyan “Filmmor ve Uçan Süpürge film festivallerinden öte kurumlardır, onların bir araya gelmesi ve işbirliği yapması bütün kadın hareketine her alanda koşulsuz dayanışma için örnek olur” dedi.
 
Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nden Melek Özman, “Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali ve Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, bu yıl yine dayanışma içinde ama hem her zamanki gibi iki ayrı festival olarak yapılacak. Hem de iki festivalin bir aradalığında ortak program, etkinlik ve üretimlerle; kadın örgütleri ile birlikte 7 şehirde yapılacak gezici festivallerle, daha çok festival / tüm bahar festival olacak" diye konuştu.
 
Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nden Halime Güner ise “Türkiye’de sinema alanında kadın emeğini görünür kılmak, dünyanın her yerinden kadın yönetmenlerin ürettiklerini Türkiye’deki kadınlarla buluşturmak için yola çıktık, böyle de devam ediyoruz. Bu sene Filmmor ile birlikte, sinemayla ve sinemada bir araya gelmenin, dayanışmanın, sözümüzü çoğaltmanın önemini daha iyi fark ettik. Bizler kadın yönetmenlerin çektiği filmleri gösteren festivalleriz. Filmmor ile birlikte, 2017’de 273 kadın sinemacı ile buluştuk. O buluşmada en çok ifade edilen kelimeler 'dayanışma' ve 'umut' oldu. Biz de bu umutla daha çok dayanışmaya geldik. Bu konuda da yolun daha başındayız. Daha çok dayanışacağız, üreteceğiz, bir arada yol alacağız” dedi.