Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Farhadi’den Cruz ve Bardem’li yeni film

Farhadi’den Cruz ve Bardem’li yeni film

Farhadi’den Cruz ve Bardem’li yeni film06 Eylül 2017 - 12:09
İki Oscarlı İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin Farsça olmayan ikinci film denemesi, Buenos Aires'ten İspanya'daki memleketine ziyarete gelen ve hayatları tamamen değişen bir aileyi konu alıyor
'Bir Ayrılık' ve 'Satıcı' ile Oscar kazanan, ancak geçen sene Amerika’da Müslüman ülkelere uygulanan seyahat yasağını protesto etmek amacıyla Oscar gecesine katılmayan Asghar Farhadi, yeni filmiyle ilgili çalışmalarına hız verdi.
 
Başrollerini Penelope Cruz ve Javier Bardem’in paylaştığı, çekimleri başlayan filmin adı 'Todos lo saben / Everybody Knows' olurken; filmin konusuna ilişkin yeni detaylar ise açıklığa kavuştu. Film, Bir kutlama için Buenos Aires'ten İspanya'da doğduğu köye giden Carolina ve ailesinin hayatlarının beklenmedik olaylarla tamamen değişmesini konu alıyor.
 
Cruz ve Bardem’in yanı sıra filmin oyuncu kadrosunda Ricardo Darin, Bárbara Lennie, Eduard Fernández, Elvira Minguez, Ramón Barea, Carla Campra, Inma Cuesta'nın aralarında olduğu sanatçılar bulunuyor.
 
Daha önce Pedro Almodovar ile birlikte çalışan besteci Alberto Iglesias ve görüntü yönetmeni Jose Luis Alcaine ikilisinin yapım ekibinde yer aldığı film, Asghar Farhadi’nin çektiği ilk İspanyolca yapım olma özelliğini taşıyor.