Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Erzincan Kısa Film Festivali başladı

Erzincan Kısa Film Festivali başladı

Erzincan Kısa Film Festivali başladı15 Ekim 2019 - 10:10
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Anadolu Kültür Sanat Meclisi’nin katkısıyla düzenlenen 1. Erzincan Uluslararası Kısa Film Festivali" başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Anadolu Kültür Sanat Meclisi’nin katkısıyla düzenlenen festivalde belgesel, animasyon ve deneysel kategorilerde kısa filmlerin yanı sıra panel, senaryo ve sinema atölyeleri, ücretsiz film gösterimleri takipçileriyle buluşacak. Festivalin jüri başkanlığını yönetmen Kutluğ Ataman, üyeliklerini yönetmenler Tarkan Karlıdağ, Veli Çelik, S¸afak Bakkalbaşıoğlu, Su¨leyman Civliz, Hakan Kurşun, Nagihan Çakar Bikiç, gazeteci Canan Kaya'nın yanı sıra oyuncular Cengiz Bozkurt, Asuman Dabak ve Wilma Elles ile Digitu¨rk yapımcısı Nurdan Sever üstlendi.Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış programında yaptığı konuşmada, festivallerin kentlerin kendilerini anlatabilme ve markalaşma yollarından olduğunu söyledi.
 
5 gün sürecek festivalde, yapımcı Sabahattin Çetin ve oyuncu Halil İbrahim Kalaycıoğlu "Yasam Boyu Onur Ödülü", yönetmen Kamil Çetin, menajer Tümay Özokur Tuhan, oyuncu Adnan Erdogan ve senarist Pınar Bahar Aksakallı'ya da plaket verildi.