Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Ermeni Tehciri'nde 'Yitik Kuşlar'

Ermeni Tehciri'nde 'Yitik Kuşlar'

Ermeni Tehciri'nde 'Yitik Kuşlar'06 Ağustos 2015 - 03:08 | Dila Uluca ve Heros Agopyan, 'Yitik Kuşlar'ın küçük başrol oyuncuları.
Aren Perdeci ve Ela Alyamaç imzalı, tamamı Türkiye'de çekilen ilk Ermeni Tehciri filmi 'Yitik Kuşlar', ailelerini arayan Ermeni çocukların hikayesini anlatıyor
Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, yapımcılığını Kara Kedi Film’in yaptığı, yönetmenliğini ve senaristliğini Aren Perdeci ile Ela Alyamaç’ın üstlendiği "Yitik Kuşlar", Ermeni tehcirini anlatan, tamamı Türkiye’de çekilmiş ilk uzun metrajlı film olma özelliğini taşıyor.
 
 
Tarih danışmanlığını Vahe Tachjian ve Yetvart Tomasyan'ın üstlendiği film, 1915 olaylarının 100. yıldönümünde seyirci ile buluşuyor. 'Yitik Kuşlar', bir gecede kaybettikleri ailelerini arayan Bedo ve Maryam kardeşler özelinde binlerce çocuğun öyküsünü anlatıyor. Maryam'ı canlandıran Dila Uluca ve Bedo rolündeki Heros Agopyan, bir sene süren deneme çekimleri sonucunda Türkiye'nin dört bir yanından gelen 520 çocuğun arasından seçildiler. Filmin kostümleri ise, döneme ait fotoğraflar üzerinde yapılan beş senelik bir araştırma sonucunda, aslına uygun şekilde bin adet dikildi. Film çekimlerinde kullanılan, 1890’da inşa edilmiş ve harap halde olan ev de döneme uygun şekilde restore edildi.