Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Dumlupınar film oluyor

Dumlupınar film oluyor

Dumlupınar film oluyor14 Şubat 2019 - 02:02
Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak'ın üstleneceği ve hikayesi tarihteki önemli trajediyi konu edinen "Dumlupınar: Sonsuza Kadar" filminin ön hazırlık sürecine başlandı.

Senaryo yazımı 2014'de başlayan ve 5 yıllık geniş çaplı çalışma sonucunda tasarlanan projenin, yapım ortağı ve dağıtımcısı TME ve SAN Medya Film, eserin ön hazırlık sürecini titizlikle sürdürüyor.

Hazırlık aşamasının ardından çekimlere başlanacak film, önümüzdeki yıl sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Genelkurmay Başkanlığından 2015 yılında alınan onay ve destekle çekilecek film için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı döneme uygun ekipman desteği sağlayacak.

 

Hedef Oscar adaylığı

Yapımcı Necmettin Sancak'ın Los Angeles Türk Filmleri Festivali'nin kurucusu olması dolayısıyla "Dumlupınar: Sonsuza Kadar" filmi, şimdiden Oscar ödüllü film yapımcılarının da ilgisini çekiyor.

Özgün hikayesi ve Türkiye'nin tanınmış oyuncularından oluşacak güçlü kadrosuyla Hollywood standartlarında çekilecek filmle, Türkiye'nin Oscar ödül töreninde temsil edilmesi hedefleniyor.

 

Dünyaca ünlü sürpriz isim

Genel Koordinatörlüğünü Haydar Satıl ile Mesut Emre Yılmaz'ın, Genel Koordinatör Yardımcılığını Asu Sanem Kaya'nın yapacağı filmin uygulayıcı yapımcılığını Bilal Bağcı yürütecek.

Türk sinemasının en yüksek bütçeli filmlerinden biri olması öngörülen filmin oyuncu kadrosu ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Çekimleri Antalya, Gölcük ve Çanakkale'de yapılacak film için görsel efektler ve teknik konularda yurt dışından uzman ekipler de projeye dahil olacak.

Ayrıca filmin oyuncuları arasında dünyaca ünlü bir isim de yer alacak.

Etiketler: Dumlupınar  çanakkale