Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Cosby ve Polanski akademiden çıkarıldı

Cosby ve Polanski akademiden çıkarıldı

Cosby ve Polanski akademiden çıkarıldı04 Mayıs 2018 - 11:05
Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, cinsel taciz suçlamaları nedeniyle aktör Cosby ve yönetmen Polanski'nin üyeliğini iptal etti.
Oscar ödüllerini veren Amerikan Sinema Sanatları ve  Bilimleri Akademisi, haklarındaki cinsel taciz suçlamaları nedeniyle Amerikalı  aktör Bill Cosby ile Polonyalı yönetmen Roman Polanski'yi üyelikten çıkardı. 
 
  
    Akademiden yapılan yazılı açıklamada, Akademi Yönetim Kurulunun salı  günü yaptığı toplantıda, ekim ayında yapımcı Harvey Weinstein'ın üyelikten  çıkarılmasının ardından belirlediği yeni etik davranış standartları ışığında,  cinsel taciz suçundan hüküm giymiş Cosby ve Polanski'nin üyelikten çıkarılma  kararı alındığı bildirildi.
 
  
    Cosby 2004’te eski basketbolcu Andrea Constand’a tecavüz etmekten yargılanıyordu. Bill Cosby, cinsel saldırı iddiasıyla geçen yıl da yargılanmış, ancak jüri üyeleri karar alamamıştı.
 
    Polanski de 1977 yılında küçük yaştaki bir kızla cinsel ilişkiye girme suçlamasını kabul ettikten sonra 42 gün hapis yatmış, savcılıkla yaptığı ceza anlaşmasının bozulacağı kaygısıyla ABD’den ayrılmıştı. Amerikan makamları 2009 yılında Zürih'te gözaltına alınan  Polanski'nin iadesini talep etmiş ancak ABD'deki sinema çevrelerinin,  Polanski'nin salıverilmesine yönelik yürüttüğü kampanyanın ardından serbest  bırakılmıştı.
 
 
    Akademinin aralık ayında kabul ettiği yeni etik davranış kuralları  "profesyonel statü, güç ve etkilerini, dürüstlük ölçüleri dışında, suistimal  amaçlı kullanan kişilerin akademide yeri olmadığını" açıkça belirtiyor