Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Cannes’dan bir Godard afişi daha

Cannes’dan bir Godard afişi daha

Cannes’dan bir Godard afişi daha12 Nisan 2018 - 11:04
8-19 Mayıs’ta 71.si yapılacak Cannes Film Festivali bu yıl afişinde Jean-Luc Godard’ın 1965 tarihli filmi ‘Pierrot le fou’daki kareye yer veriyor. 1927-2003 arasında yaşamış fotoğrafçı Georges Pierre’in çektiği kareden afişi tasarlayan isim ise Flore Maquin.
George Pierre, 1960’ta Jacques Rivette, Alain Resnais ve Louis Malle ile başlayan 30 yıllık kariyeri boyunca yapılan 100’den fazla film çekimini ölümsüzleştirdi. Daha sonra Robert Enrico, Yves Robert, Claude Sautet, Bertrand Tavernier, Andrzej Zulawski, Andrzej Wajda ve Jean-Luc Godard ile iş birliği yapan sanatçı, sinema fotoğrafçılarının maddi ve manevi çıkarlarını korumayı amaçlayan Association des Photographes de Films’i kurdu.
 
Afişin grafik tasarımcısı Flore Maquin, pop kültüründen ilham alan 27 yaşında bir illüstratör. Maquin, çizim, boyama ve dijital sanatı harmanlayarak canlı ve renkli bir dünya yaratan bir sanatçı. Aynı zamanda bir film tutkunu olan Maquin, Universal Pictures, Paramount Channel, Europacorp ve Wild Side ile çalışıyor. 
 
 
Cannes Film Festivali, iki yıl önce de Godard’ın ‘Nefret’ isimli filminden esinlenen afişle sinemaseverlerin karşısına çıkmıştı.
 
Etiketler: Cannes  Godard