Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Cannes’da neler olacak?

Cannes’da neler olacak?

Cannes’da neler olacak?03 Nisan 2017 - 03:04
17-28 Mayıs tarihlerinde 70.'si düzenlenecek olan dünyanın en önemli film festivallerinden Cannes'ın programının açıklanmasına son 9 gün kaldı
Dünyanın en önemli film festivallerinden Cannes’ın programına açıklamasına 9 gün kala sinema yayınları bu yıl festivalde izleyici karşına çıkması beklenen filmleri tahmin etmeyi sürdürüyor. 
17-28 Mayıs tarihlerinde 70. kez düzenlenecek festivalle ilgili kulis haberlerine göre Sofia Coppola’nın başrollerini Nicole Kidman ve Kirsten Dunst’ın paylaştığı filmi ‘The Beguiled’ın festivalde olması bekleniyor. Film, ABD İç Savaşı döneminde Mississippi'de bir kız yatılı okulunda geçiyor. ABD bağımsız sinemasının önemli isimlerinden Alexander Payne’nin, Kristen Wiig, Matt Damon ve Laura Dern'in başrollerini paylaştığı filmi ‘Downsizing’ Cannes'da görücüye çıkabilir. Film, heyecanla beklenen Amerikan bağımsızları arasında gösteriliyor. 
 
İki Altın Palmiye ödüllü Avusturyalı yaratıcı yönetmen Michael Haneke’nin başrollerini Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz’in paylaştığı yeni filmi ‘Happy End’, Cannes'da beklenen filmler listelerinin tepelerinde yer alıyor. Film, karakterlerini mülteci krizinin ortasına bırakıyor. 
 
John Cameron Mitchell'ın Elle Fanning ve Nicole Kidman'lı yeni filmi 'How to Talk to Girls at Parties' ise bilimkurgu ögeleri içeren romantik bir hikaye ve Cannes'da izleyiciyle buluşma olasılığı yüksek. 
Cannes'da beklenen filmler listelerinde Türkiye kökenli iki yönetmenin ismi geçiyor. Fatih Akın’ın yönettiği ‘In the Fade’in de Cannes’da olabileceği konuşuluyor. Festivalde beklenen diğer bir Türkiye kökenli isim ‘Mustang’le dikkat çeken Deniz Gamze Ergüven'in Daniel Craig ve Halle Berry’nin başrollerini paylaştığı yeni filmi ‘Kings’. 
 
Altın Palmiye ödüllü Tunus kökenli Fransız yönetmen Abdellatif Kechiche’in yönettiği ‘Mektoub is Mektoub’un da festivale yetişirse programda olması bekleniyor. En son 'Carol'la Cannes'da yarışan Amerikan sinemasının en önemli yönetmenlerinden Todd Haynes'in yeni filmi 'Wonderstruck' da programda yer alabilir.