Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler 14 Ekim 2022 - 03:10
Sinema salonlarında bu hafta ikisi yerli sekiz film vizyona girdi. İşte, bu hafta sinemalarda izleyicilerle buluşacak yapımlar hakkında bilgiler.

Kadın Kral

 
Gina Prince-Bythewood'un yönetmenliğini yaptığı, Viola Davis'in başrolünde oynadığı Kadın Kral filmi izleyiciyle buluştu. Kadın Kral, özellikle 18. yüzyıldan itibaren Batı Afrika'nın güçlü devletlerin biri haline gelen Dahomey Krallığı’nın tamamı kadınlardan oluşan askeri birliği Agojie’nin hikayesini konu ediyor. 1800’lerde Agojie adında tamamı kadınlardan oluşan askeri alay, Dahomey Afrika Krallığı’nı büyük bir beceri ve vahşilikle korumaktadır. General Nanisca, askerlerini hayatlarını alt üst etmek için çabalayan düşmanlara karşı savaşmak için eğitir.

John Boyega ve Thuso Mbedu'nun da rol aldığı filmin senaryosu Dana Stevens imzası taşıyor.

 
Kurtarıcı

Kurtarıcı, oğullarının evdeki değerli eşyaları sattığını öğrenen bir ailenin hikayesini konu ediyor. Abel ve Marianne, 13 yaşındaki oğulları ile birlikte sıradan bir hayat yaşayan bir çiftir. Ancak bir gün çift, oğulları ile ilgili beklenmedik bir şey keşfeder. 13 yaşındaki çocuk, gezegeni kurtaracağına inandığı Afrika'daki gizli bir ekolojik projeyi finanse etmek istemektedir ve bu amaçla ailenin değerli eşyalarını satar.

Komedi unsurları da içeren Fransız yapımı filmin yönetmenliğini Louis Garrel, başrollerini ise Laetitia Casta ve Joseph Engel paylaşıyor. Film, bilim kurgu meraklılarının ilgisini çekmeye aday.

 
Shin Ultraman

Shin Ultraman, dev canavarlarla mücadele eden ve bu süreçte beklenmedik bir müttefik bulan SSSP biriminin hikayesini konu ediyor. "S-sınıfı türler" olarak bilinen dev, şiddetli canavarların ortaya çıkar. Bu durum üzerine Japon hükümeti, onları nasıl yeneceklerini araştırmaları için SSSP'yi kurar. Canavarların saldırısı altından olan SSSP, bu zorlu savaşta gümüş dev ULTRAMAN’dan destek görür. ULTRAMAN’ın sırrı nedir ve neden insanlara yardım etmektedir?

Takumi Saitoh, Masami Nagasawa ve Hidetoshi Nishijima'nın başrollerini paylaştığı Shin Ultraman aksiyon sahneleriyle öne çıkan bir macea-bilimkurgu filmi.

 
Hara

Hara, sevdiği atın satılması ve ebeveynlerinin ayrılığıyla mücadele eden bir kızın yaşadıklarını konu ediyor. Beste, babasının veteriner olmasının etkisiyle atlarla iç içe büyür. Ancak çiftliğin yeni patronu, çiftliği kapatmaya karar verir ve atlar teker teker satılmaya başlar. Beste için yıkıcı olan bu süreçte, anne ve babası da ayrılma kararı alır. Genç kız, bir yandan sevdiği at Turagay’ın satılması, bir yandan da ailesinin ayrılma kararı ile yaşadığı zor sürecin üstesinden gelmeye çalışır.

Atalay Taşdiken’in yazıp yönettiği “Hara”, geçen hafta sona eren 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışan 10 yapımdan biriydi.

 
Sevmedim Deme

Sevmedim Deme, birbirlerini tanımasalar da aynı amaç uğruna mücadele eden ve müziğin birleştirici gücü sayesinde birbirleriyle yolu kesişen iki kişinin hikayesini konu alıyor.

Yönetmenliğini Burak Kuka’nın yaptığı filmin başrol oyuncuları Kurtuluş Kuş, Burak Bulut ve Ceyda Ateş.

 
Cadılar Bayramı Sona Eriyor

Cadılar Bayramı Sona Eriyor'da, maskeli katil Michael Myers ve Laurie Strode arasındaki savaş sona eriyor. Cadılar Bayramı Öldürür’deki olaylarından dört yıl sonra torunu Allyson ile birlikte yaşayan Laurie, uzun süredir üzerinde çalıştığı, anılarını yazmayı tamamlar. O zamandan beri Michael Myers’dan hiç haber alınmamıştır. Yıllarca hayatını Michael’ın hayaletinin belirlemesine izin veren Laurie, artık hayatının kontrolünü eline alıp, korkularından ve öfkesinden kurtulmaya karar verir. Ancak Corey Cunningham adındaki bir adam, bakıcılığını yaptığı bir çocuğu öldürmekle suçlanınca, bu olay bir şiddet dalgası başlatır. Bu durum üzerine Laurie, son bir kez kontrol edemediği kötüyle yüzleşmek zorunda kalır.

Jamie Lee Curtis, Andi Matichak ve Kyle Richards'ın oynadığı filmin yönetmeni David Gordon Green.

 
Etkileyici

Etkileyici, maskeli bir adam tarafından kaçırılan bir sosyal medya fenomeninin yaşadıklarını konu alıyor. Amigo kız Kelly, okulunda popüler olduğu gibi aynı zamanda sosyal medya fenomenidir. Onun hayatı, maskeli bir adam tarafından kaçırılmasıyla kabusa döner. Kelly'nin hayatta kalmasının tek koşulu, sosyal medyada meydan okuyup, istenilen beğeni sayısına ulaşmaktır. Zamana karşı ölüm kalım savaşı içinde olan Kelly, sadece kendi hayatı için değil, kendisi gibi rehin alınan diğer kadınlar için de savaşmak zorunda kalır.

Jamie Bailey’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrol oyuncuları Simon Phillips, Anne-Carolyne Binette ve Caylin Turner.

 
Gulliver Dönüyor

Film, bir dönem Blefuscu ordularına karşı destek olduğu Lilliput Krallığı'nın yardım çağrısıyla adaya geri dönen Gulliver ile halkın yaşadığı zorluklarla mücadelesini konu ediniyor. Gulliver yardımını isteyen Lilliput halkından acil bir mektup alır. Adada dikkat çekici değişikliklerin meydana geldiğini gören Gulliver ve arkadaşları, kendilerini olağanüstü olaylar kasırgasının içinde bulurlar. Bu yeni macerada kurnaz düşmanlar ve zorlu kovalamacalarla karşılaşırlar.

Animasyon türündeki filmin yönetmeni Ilya Maksimov.

Etiketler: film  vizyondakiler  sinema