Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Bu hafta vizyona giren 9 film

Bu hafta vizyona giren 9 film

Bu hafta vizyona giren 9 film 06 Nisan 2018 - 12:04
Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 5'i yerli 9 film vizyona girecek. Haluk Bilginer'in oyuncu kadrosunda yer aldığı Almanya yapımı "Eski Kocam(ız)", Burak Özçivit ve Kerem Bürsin'in başrollerinde yer aldığı "Can Feda" öne çıkan yapımlardan. İşte haftanın filmleri...

 

Can Feda

 
Dünyanın en tehlikeli bölgelerinden birinde 7 yıldır iç savaş hüküm sürmektedir. Türk ordusu yanında hiçbir müttefik devlet olmadan bölgeye giriş yapar. Bölgede görevliler arasında Yüzbaşı Alparslan'ın komutasındaki 6 kişilik Özel Kuvvetler timi de vardır. Tim, aralarına katılan Yüzbaşı Pilot Onur ile birlikte Türk ordusuna karşı kurulan büyük bir tuzağı ortaya çıkarır. Tuzağı bozmak için zorlu şartlarda vatan millet uğruna teröristlere karşı yaşam savaşı veren tim için asıl sınav, vicdanını kaybetmeyip insan kalmayı başarabilmektir.
 
 

Fındık İşi 2

 
Fındık dükkanında yaşayan sincap Surly ve arkadaşları günlerini yemek, oyun ve eğlence içinde geçirirler. Fakat dükkanda çıkan bir kaza Surly ve arkadaşlarını evsiz kalmasına neden olur. Kalacak hiçbir yerleri olmayan grup mecburen diğer arkadaşlarının da yaşadığı parka geri dönerler. Adeta bir cennet gibi olan fındık dükkanına alışan Surly için parka dönmek pek de güzel olmaz. Doğadaki yeni hayatına alışmaya çalışırken kötü bir haber alır. Kaldıkları park insanlar tarafından lunapark haline getirilecektir. Surly ve arkadaşları evlerini kurtarmak için tehlikeli bir maceraya koyulur.
 
 

Karanlık Sır

 
Genç bir adam olan Jack ve kendisinden küçük olan kardeşleri Billy, Jane ve Sam'in büyük bir sırları vardır. 4 kardeş bir arada kalmaya devam edebilmek adına sevgili annelerinin ölümünü herkesten saklamak zorunda kalmıştır. Ancak bu şartla birlikte yaşamaya devam edebilecek olan kardeşlerin hayatını zorlaştıran bir diğer etmen daha vardır ki, bu sakladıkları sırdan çok daha kötücüldür. Genç kardelşlerin yaşadıkları malikanede şeytani bir varlık kol gezmektedir ve kardeşlere rahat vermemektedir... Sergio G. Sánchez’in yönetmen koltuğunda oturduğu ve senaryosunu kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda George MacKay, Charlie Heaton, Mia Goth, Anya Taylor-Joy, Matthew Stagg, Nicola Harrison yer alıyor.
 

Kızım ve Ben

 
Hayalini kurduğu polis akademisine giren ve birincilikle mezun olan Doruk, zengin bir ailenin tek çocuğudur. Bir operasyon sırasında tanıştığı Serap'a aşık olur ve evlenirler. Fakat kızları Zeynep'in doğumundan bir süre sonra bunalıma giren Serap evi terk eder. Özel harekat polisi olan Doruk, bir yandan zorlu görevini başarıyla yerine getirmeye çalışırken, bir yandan da kızı Zeynep'e hem annelik hem de babalık yapar. Kızıyla aralarında çok güzel bir bağ oluşmuşken evi terk edip giden Serap tekrar çıkagelir ve her şey değişir. Baba ve kızın hayatında zorlu bir dönem başlamıştır.
Gerçek bir yaşam hikâyesinden sinemaya uyarlanan, yönetmenliğini Murat Gürvardar üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Cemal Hünal, İrem Helvacıoğlu, Gizem Hatipoğlu, Zülal Memişoğlu, İskender Bağcılar, Emre Özcan yer alıyor.
 

Karımı Gördünüz Mü?

 
Hakkı, ünlü ve oldukça zengin bir iş adamıdır. Hakkı, birçok turistik tesisi ve yatı olmasına, karısı Makbule'nin farklı yerlerde tatile çıkma isteğini geri çevirmez. Güzel bir otelde yer ayarlarak karsını istediği tatile götürür. Otele girdikleri andan itibaren tüm gözler gösteriş meraklısı çiftin üzerindedir. Çevresindekilere laf yetiştirmeye çalışan Hakkı bir süre sonra karısının yanında olmadığını fark eder. Otelin çevresinde eşini aramaya başlayan Hakkı bir türlü bulamaz...
 

Eyvah Karım

 
Raşit Çelikezer'in yönetmen koltuğunda oturduğu "Eyvah Karım" filminde, zengin ve sosyetik bir çiftin hikayesi anlatılıyor. Karısının tatile gitmesini fırsat bilen adam hemen çapkınlık planları yapar. Fakat başına gelenler planladıklarından bambaşkadır. Evde çapkınlık planı yapan adamın tadını önce eve giren üç farklı hırsız bozar. Bu yetmezmiş gibi bir de karısı sürpriz yapmak için aniden eve geri döner.
Asuman Dabak ve Yosi Mizrahi'nin başrolünde yer aldığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Wilma Elles ve Sadi Celil Cengiz yer alıyor.
 

Eski Kocam(ız)

 
İki kadın, iki farklı hayat. Biri aile odaklı, diğeri için kariyer her şeyden önemli. Bu iki kadının tek ortak noktaları ise eski kocaları. İş hayatında hızla yükselen Jade’i kocası Nick tarafından terk edilmenin acısını yaşarken eve geldiğinde büyük bir sürpriz ile karşılaşır. Nick’in yıllar önce terk ettiği Maria eve yerleşmeye gelmiştir. Nick iki eşinden de ayrılırken ikisine de aynı direyi bırakır. Birbirinden tamamen farklı bu iki kadın aynı evde yaşamaya çalışır. Başlarda oldukça çatışan Jade ve Maria, yeni hayatlarına alıştıkça birbirlerinden güç almaya başlarlar.
 
 

Louis ve Luca: Büyük Peynir Yarışı

 
Geleneksel Peynir Yarışı zamanı gelmiş, herkesi bir heyecan sarmıştır. Louis, haberi alır almaz hemen hareketi geçer. Uzun süredir beklediği fırsat ayağına gelmiştir. Artık herkes onun büyük bir şampiyon olduğunu görebilecektir. Louis, takımının kazanması için evini ve mucit olan arkadaşı Alfie'nin muhteşem atölyesini gözünü kırpmadan bahse koyar. Yarış hazırlıklarına girişenlerden biri de yerel peynir fabrikasının müdürü Clapton’dur. Louis,en iyi arkadaşı Luca the Hedgehog ve Alfie sayesinde yarışı kazanacağına emin olsa da Clapton'un ekibini öğrenince bir korkuya kapılır. Louis ve arkadaşları tüm zorluklara rağmen yarışı kazanabilecek midir?
 

Bırakın Çocuk Oynasın

 
Bırakın Çocuk Oynasın’da, sinema teknolojisinin Osmanlı coğrafyasında yaygınlaşma süreci anlatılıyor. 1980’lerde gelişen sinema teknolojisi 20. yüzyılın sanat anlayışını önemli ölçüde etkiledi. Sinema teknolojisinin sanata etkileri ve gelişim sürecinin konu edildiği belgeselde birçok araştırmacının inceleme imkanı bulamadığı filmlerden görüntüler ve çeşitli görsel materyaller yer alıyor. Belgeselin yönetmen koltuğunda Hacı Mehmet Duranoğlu ve Atalay Taşdiken oturuyor.