Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Boğaziçi'nin uluslararası yarışmasında 8 film

Boğaziçi'nin uluslararası yarışmasında 8 film

Boğaziçi'nin uluslararası yarışmasında 8 film 24 Ekim 2017 - 02:10 | Parviz Shahbazi'nin 'Malaria'sı uluslararası yarışmada.
17 Kasım’da başlayacak 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin uluslararası yarışmasında yarışacak filmler belli oldu. Saraybosnalı yönetmen Aida Begiç jüri başkanlığında gerçekleşecek Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda, Cannes’dan Locarno’ya, Berlin’den Venedik’e pek çok festivalden ödüllerle dönmüş 8 film yarışacak. Almanya’dan Gürcistan’a, Litvanya’dan Güney Kore’ye, dünyanın dört bir ülkesinden bir araya gelmiş 10 kısa kurmaca ve 8 kısa belgesel film ise toplamda 45 bin TL değerindeki ödüller için kısa film jürisinin karşısına çıkacak.
 
Bu yıl Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki tüm filmler Türkiye prömiyerlerini Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde yapacak. İran sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Parviz Shahbazi’nin dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nin Ufuklar (Orizzonti) bölümünde yarışan ve iki genç sevgilinin birlikte olabilmek için ailelerinden kaçmalarını ve başlarına gelen çeşitli olayları incelikli bir kurguyla anlatan filmi 'Malaria', bol ödüllü ilk filmi 'Apache' ile eleştirmenlerden övgüler toplayan Fransız yönetmen Thierry de Peretti’nin Cannes’da Eleştirmenler Haftası’nda yarışan, ikinci filmi 'A Violent Life' ve 'Mısır Adası' (Corn Island) filmi ile tanınan Gürcü yönetmen George Ovashvili’nin dünya prömiyerini Karlovy Vary’de yapan ve devrik bir devlet başkanının siyasi mücadelesini anlatan son filmi 'Khibula' yarışmada yer alan filmler arasında bulunuyor.