Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Black Panther'den tarihi rekor

Black Panther'den tarihi rekor

Black Panther'den tarihi rekor20 Şubat 2018 - 08:02
Disney'in yeni yapımlarından Black Panther, daha gösterime girmeden tahmin edildiği üzere vizyon tarihinden itibaren rekorları altüst etti.

Marvel karakteri Black Panther, gişede rekorları kırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ülkemizde de gösterime giren Black Panther, Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere vizyonda olduğu her ülkede büyük ilgiyle karşılaştı. Özellikle Amerika sinemalarında pek çok seansı için biletlerin günlerce önce bittiği film şimdiden sinema tarihine adını yazdırdı.

 

Bir Disney yapımı olan Black Panter, Amerika'da gösterime girdiği ilk üç günde 50 milyon dolarlık gişe geliri elde etti. Üstelik bu rakama pazar günü henüz tam olarak dahil edilmiş değil. Yönetmenliğini Ryan Coogler'ın üstlendiği Black Panther'in, bu başarısı tüm zamanlar için Şubat ayı baz alındığından rekor anlamına geliyor. 

 

Başrollerinde Chadwick Boseman, Lupita Nyong'o ve Michael B. Jordan gibi önemli isimlerin yer aldığı filmde, babasının ölümünden sonra vatanı Wakanda'ya dönen T'Challa'nın (Chadwick Boseman) hikayesi konu ediniyor. Babasının varisi olarak Wakanda Krallığı'nın başına geçer. Ancak genç kralı ihanet ve çatışmalarla dolu günler beklemektedir.