Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Bir Sinema Mucizesi: Philip Seymour Hoffman

Bir Sinema Mucizesi: Philip Seymour Hoffman

Bir Sinema Mucizesi: Philip Seymour Hoffman02 Şubat 2018 - 04:02
Bir çok farklı karakteri ustaca perdeye yansıtmasıyla mucizeler yaratan Philip Seymour Hoffmann'ı bıraktıklarıyla anıyoruz...

 

23 Temmuz 1967

 
Philip Seymour Hoffman, New York'ta, Fairbank bölgesindeki bir banliyöde dünyaya geldi.
 
 

1989 Drama Bölümünden Mezun Oldu

 
New York Üniversitesi Tisch Güzel Sanatlar Okulu Drama Bölümü'nden B.F.A derecesiyle mezun oldu.
 
 

1990 İlk Deneyim

 
Philip Seymour Hoffman, ilk oyunculuk deneyimini Law & Order ile yaşadı. Bu dizinin ardından birkaç yapımda daha yer alsa da şöhreti yakalamak için biraz daha beklemesi gerekecekti.
 
 

1997 En zor rol

 
Hoffman oynadığı en zor rollerden birini Boogie Nights'taki Scotty J. k. karakteriyle yaşadı. Filmde eşcinselliğini ve porno yıldızı Dirk Diggle'a olan aşkını bir türlü belli edemeyen Hoffman, bu rolü ile sinema camiasının dışında izleyicilerin de dikkatini çekmeye başladı.
 
 

1998 Asistan Hoffman

 
John Goodman ve Jeff Bridges gibi efsanelerle oynadığı The Big Lebowski filmiyle Philip Seymour Hoffman, Lebowski'nin aşırı kibar asistanı rolünde çok iyi bir performans sergiledi. Bu filmle birlikte elbette Hoffman'a yeni kapılar açılacaktı.
 
 

1999 Flawless

 
1999'da Hoffman'ın muhteşem bir performans sergilediği fakat pek bilinmeyen filmlerinden biri olan Flawless, sesini yitirmiş homofobik polis memurunu canlandıran Robert De Niro'ya ses dersleri veren eşcinseli konu ediniyordu. 
 
 

2000 Rock Ölmedi!

 
 
Almost Famous filminde canlandırdığı Lester Bangs rolü ile 1970'li yılların başında rock müziğin öldüğünü savunan müzikseverlerin duygularına tercüman oldu.
 

2002 İyi Arkadaş

 
Bir mahkûmun son yirmi beş saatini konu edinen 25th Hour filminde Hoffman, Edward Norton'ın en iyi arkadaşlarından biri ve aynı zamanda bir lise öğretmeni rolünde en iyi performanslarından birini sergiledi.
 

2005 Ve Oscar...

 
Yaşamıyla oldukça ilgi uyandıran yazar Truman Capote rolü sonunda Hoffman'ın kariyerinin zirvesi oldu. Bu filmdeki rolü Hoffman'a oscar kazandırdı.
 

2008 Gizemli Peder

 
Aynı isimli ünlü tiyatro oyunundan uyarlanan Doubt filminde Hoffman, çocukları taciz ettiği düşünülen peder rolünde, yine eşi benzeri görülmemiş bir performans sergiledi.
 

2 Şubat 2014 Elveda Güzel Adam

 
2 Şubat günü yaşadığı apartman dairesinde aşırı dozda eroin alarak hayatını kaybeden Oscar ödüllü aktör Philip Seymour Hoffman, geride mucizevi bir oyunculuk ve hafızalardan silinmeyen bir çok yapım bıraktı.
 
Hoffman'ın vasiyetinde, "Mirasımı çocuklarım hazır parayla hayat mücadelesini bırakıp şımartılmasın diye eşime bırakıyorum" notunu bıraktı. Hoffman'ın mirasının yaklaşık 35 milyon dolar olduğu belirtildi.