Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Beyoğlu Sineması kart projesiyle ayakta

Beyoğlu Sineması kart projesiyle ayakta

Beyoğlu Sineması kart projesiyle ayakta06 Temmuz 2017 - 05:07
30 Haziran’da kapılarını maddi sıkıntılar nedeniyle kapatacağını duyuran Beyoğlu Sineması, abone kartı projesiyle filmler göstermeye devam edecek
MERT GÜRKAN AKIN
 
Maddi sıkıntılar nedeniyle kapanacağı açıklanan Beyoğlu Sineması, borçlarını kapatmak ve işletmeyi yaşatmak için tanıtılan ‘Beyoğlu Sineması Kartı’ projesi ile ayakta kalacak. Beyoğlu Sineması’nda geçtiğimiz gün düzenlenen basın toplantısı sinema ortaklarından Baha Serter, sinema yazarı Cem Altınsaray ve filmloverss.com kurucusu Utku Ögetürk’ün katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, sinemanın mevcut durumu ve gelecek planları değerlendirildi. Oyuncu Defne Halman borçları kapatmak ve işletmeyi yaşatmak için geliştirilen ‘Beyoğlu Sineması Kartı’nı tanıttı. Basın toplantısının bitmesiyle kartın satışı da resmi olarak başlatıldı. Kartların satışına oyuncular Defne Halman ve Funda Eryiğit’in de aralarında bulunduğu bir grup gönüllü tarafından başlandı.
 
 
Sinema açık kalacak
 
Basın toplantısında sözü alan işletmeci Baha Serter, “Bu sinemayı 28 yıl önce kurarken amacımız farklı dillerden, kültürlerden, renklerden filmler oynatmaktı. 28 yıl boyunca altı kişi ve çalışanlarla bu hizmeti vermeye çalıştık. Uykusuz gecelerin arkasından 30 Haziran’da acı çeke çeke kapatacağız duyurusunu yaptık" dedi. Serter, sinemanın yeni döneminde, “Artık devam edemeyecek duruma gelmiştik. Cem Altınsaray bir hareket başlattı. Görüşmelerimiz oldu. O sırada Utku Ögetürk ile tanıştık. Sizlerle birlikte bu sinema açık kalacak. Sizlerin ilgisiyle, sinemanın devam etmesiyle eski kurucular olarak şirketi Utku Ögetürk’e ve Cem Altınsaray’a devredeceğiz” açıklamasıyla bağımsız sinema ve seyircisini kurtarmayı amaçladıklarını ifade etti. 
 
 
Dört farklı kart seçeneği
 
Beyoğlu Sineması’nı ayakta tutması hedeflenen ve yoğun çalışmalar sonucu hazırlanan kartlar, proje kapsamında 100 TL, 250 TL, 500 TL ve 1000 TL olmak üzere dört farklı seçenekle satışa sunuldu. Öğrencilere özel olan 100 TL’lik kartla yılda 10 film, 250 TL’lik kartla yılda 15 film, 500 TL’lik kartla yılda 30 film izlenebilecek. 1000 TL’lik kart sahipleri ise sinemada sınırsız sayıda film izleme hakkına sahip olacak. Altınsaray, 1000 TL’lik kart için “Adeta salonda kendilerine ait bir koltuğa sahip olacak ve yıl boyunca sınırsız film izleyebilecek” dedi. Kartlar Beyoğlu’nda bulunan kafelerde de indirim imkanı sağlayacak. Cem Altınsaray, sinemaseverlere çağrıda bulunarak, “Bu kartı aldığınız zaman lütfen vazifenizi yapmış hissedip kenara çekilmeyin. Tıpkı bizim gibi sahiplenin, arkadaşlarınıza satmaya çalışın, sosyal medyadan paylaşın.” dedi. ‘Beyoğlu Sineması Kartı’ internet üzerinden ve Beyoğlu Sineması’ndan satın alınabilecek.
 
'Kombine kartlar gibi'
 
Altınsaray toplantıda bağış toplamanın söz konusu olmadığının altını çizdi ve "Borcu kapatmak için yaratılacak kaynağı sinemanın şanına yakışır bir yoldan, şık bir şekilde temin etmek gerek. Biz de Beyoğlu Sineması Kartı isimli bir proje geliştirdik. Futbol ve basketbol maçlarındaki kombine kartlar gibi. Önden toplu bir ücret ödeyerek, hem sinemaya destek olacak insanlar hem de burada film izleyebilecekler. Sosyal medyada ortaya çıkan dayanışma ruhuna, insanların konuyu ilk andan beri nasıl candan sahiplendiklerine ve ağlayıp sızlanmak yerine 'elini taşın altına sokmaya' hazır olduklarına bakarak diyebilirim ki ben çok umutluyum. Başarmamamız için hiçbir sebep yok" dedi.