Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Beyoğlu Sineması kapanıyor

Beyoğlu Sineması kapanıyor

Beyoğlu Sineması kapanıyor13 Haziran 2017 - 10:06
Beyoğlu Sineması yaptığı duyuruyla maddi sorunlar nedeniyle kapılarını 30 Haziran’da kapatacağını duyurdu
Alkazar ve Emek sinemalarının ardından Beyoğlu bir bağımsız sinemasını daha kaybediyor. Beyoğlu Sineması dün internet sitesinden yaptığı açıklamayla maddi nedenlerle 30 Haziran’da kapılarını kapatacağını duyurdu. Başka Sinema, Filmekimi ve İstanbul Film Festivali’ne ev sahipliği yapan Beyoğlu Sineması’nın yöneticileri yaptıkları açıklamada “Uzun zamandır; tekelleşen dağıtım ve gösterim zincirleri arasında, bağımsız kalarak ayakta durmaya çalıştık. Sabit giderlerimizi karşılayamaz hale geldiğimiz dönemde, değişen sinema teknolojisini kurmamız mümkün olmadığından Beyoğlu Sineması 2013 yılında kapanıyordu” denildi.
 
Ardından Başka Sinema’nın desteğiyle ayakta kalabildiklerinin ve bugüne geldiklerinin aktarıldığı açıklamada “Ama hâlâ sabit giderlerimizi karşılayamıyoruz. Sponsor aradık, bulamadık. Giderleri düşürmeye çalıştık, olmadı” diye yazıldı. Sinemanın işletmecileri “Bu koşullarda, 1989’dan beri Beyoğlu Sineması ile bir renk katma çabamızı sürdürmek imkansız hale geldi” dediler ve sinemanın 30 Haziran’da kapılarını kapayacaklarını ifade ettiler. Açıklamayı “Kabullenmemizin mümkün olmadığı, tek renkliliğe gidişten kurtulmanın yolunu bulanlar da olacaktır, umarız” dileğiyle sonlandırdı.
 
Şu anda Atlas Sineması’yla birlikte zincire dahil olmadan işletilen iki sinemadan biri olan Beyoğlu Sineması’nın kapanma kararının ardından sosyal medyada sinemaseverler üzüntülerini dile getirdi. Beyoğlu Sineması, ana akım ticari filmlerin dışında kalan filmlere yer veren programıyla sinema sanatının takipçilerinin uzun yıllardır uğrak noktalarından biriydi.