Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Berlinale yarışmasında heyecan verici isimler

Berlinale yarışmasında heyecan verici isimler

Berlinale yarışmasında heyecan verici isimler12 Ocak 2017 - 12:01
Berlin Film Festivali'nin bu yılki yarışmasında Güney Kore sinemasının Woody Allen'ı olarak tanımlanan Hong Sang-Soo ve Thomas Arslan yeni filmleriyle yarışıyor. Yarışma dışı bölümde ise 'Trainspotting'in devam filmi var
67. Berlin Film Festivali, yarışma bölümünde Altın Ayı için yarışacak filmleri açıklamaya devam ediyor. Martin Scorsese tarafından Güney Kore sinemasının Woody Allen’ı olarak tanımlanan Hong Sang-soo, yeni filmi ‘On the Beach at Night Alone’la Altın Ayı için yarışacak. Sang-soo, bir önceki filmi 'Yourself and Yours'la 2016’da eylül ayında düzenlenen San Sebastian Film Festivali’nde Altın İstiridye Ödülü'nü kazanmıştı.
 
Alman yönetmen Thomas Arslan’ın yeni filmi ‘Helle Nächte’ (Bright Nights) de Berlin’de Altın Ayı için yarışacak diğer bir film olarak dikkat çekiyor. Yarışmadaki diğer bir Almanya yapımı film ‘Teneke Trampet’in de aralarında olduğu filmlerin yönetmeni Volker Schlöndorff’un yönettiği ‘Return to Montauk’.
 
Yarışma dışı gösterilecek filmlerden 'Logan', 'X-Men' serisinin yan filmlerinden biri ve serinin sevilen karakterlerinden Wolverine’e odaklanıyor. James Mangold’un yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Hugh Jackman ve Patrick Stewart yer alıyor. ‘Transpotting’in devam filmi ‘T2 Trainspotting’ de festivalde ana bölümde ancak yarışma dışı gösterilecek. Filmin yönetmen koltuğunda ‘Trainspotting’i de yöneten Danny Boyle oturuyor, oyuncu kadrosunda ise Ewan McGregor, Robert Carlyle ve Jonny Lee Miller bulunuyor.
 
9-19 Şubat tarihlerinde düzenlenecek Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı Ödüllü yarışmanın jüri başkanlığını Hollandalı usta sinemacı Paul Verhoeven üstleniyor.