Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Bergman Milliyet Sanat’ın kapağında

Bergman Milliyet Sanat’ın kapağında

Bergman Milliyet Sanat’ın kapağında30 Mart 2018 - 11:03
Milliyet Sanat dergisinin nisan sayısında, bu yıl 37.si düzenlenecek İstanbul Film Festivali için geniş bir rehber yer alıyor. Dergide ayrıca plastik sanatlardan müziğe, edebiyattan sahne sanatlarına ve tasarıma uzanan dosya konularıyla Türkiye ve dünya sanatı mercek altına alınıyor.
Milliyet Sanat dergisi nisan sayısının kapağına, İstanbul Film Festivali vesilesiyle dokuz filmlik retrospektifte doğumunun 100. yılında anılan Ingmar Bergman’ı taşıyor. 6-17 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 37. İstanbul Film Festivali, gelmiş geçmiş en önemli yönetmenlerden Bergman’ı 10 yönetmenin seçkisiyle izleyiciyle buluşacak 9 filmle anarken, dergide Bergman sinemasının kapsamlı bir incelemesini Sevin Okyay kaleme alıyor ve yönetmenle kurduğu özel bağdan söz ediyor. Dergideki kapsamlı İstanbul Film Festivali dosyasında ulusal yarışma, dünya festivallerinden ve Vodafone Galaları bölümleri birer yazıyla inceleniyor. Ayrıca festivalde film seçmeyi kolaylaştıracak bir rehber okurla buluşuyor. Derginin sinema sayfalarında geçen ay düzenlenen Berlin Film Festivali’nden yolu gözlenecek filmler, Ankara Film Festivali ve bu ay Agatha Christie uyarlaması ‘Crooked House’da rol alan Gillian Anderson’ın portresi de var.
 
 
Anadolu’dan Avrupa’ya
 
Derginin plastik sanatlar bölümünde Sadberk Hanım Müzesi’ndeki ‘Kütahya’ sergisini ve seramiğin tarihini konu edinen, müzenin müdürü Hülya Bilgi ile yapılmış bir röportaj yer alıyor. Ayrıca Borusan Contemporary’de Japon asıllı Amerikalı sanatçı Mika Tajima’nın teknolojinin insan bedeni ve davranışları üzerine eğilen sergisi ‘Æher/ Esir’ üzerine verdiği söyleşiyi de okumak mümkün. Yanı sıra Galata Rum İlkokulu’ndaki ‘İlk Raunt’ sergisinden Öktem&Aykut Galeri’deki Tuba Yalçınkaya’nın ‘Zaman Düz Bir Çember’ine, bu yıl altıncı yaşını kutlayan Mamut Art Project’ten Guggenheim Müzesi’ndeki Danh Vo’nun ‘Nefesimi Kes’ine, geçen aylarda kapısını açan Louvre Abu Dabi’ye uzanan dosya konuları sanatseverler için hazırlandı.
 
Ayın Söyleşisi içinse Asu Maro, ‘8. Gün’ dizisinde rol alan ve bir bilim kadınını canlandıran Ceyda Düvenci ile bir araya geldi.
 
Sahnede 40 yıl
 
Müzik sayfaları yine bu ay pek çok konser ve albüm haberleriyle dolu: Kyle Minogue’un altın değerindeki yeni albümü ‘Golden’, bu yıl dördüncüsü yapılacak XJazz Festivali’nin detayları, Jack White’ın yeni şarkıları, Polonya’dan Türkiye’ye gelip kadın şarkıcıların albümlerinden bir toplama yapan Kornelia Binicewicz röporajı, Mehmet Erdem ile dördüncü albümü üzerine bir söyleşi, Naim Dilmener’in ‘Müzikal Güncesi’ okura sunuluyor.  Bu yıl sahnedeki 40. yılını kutlayan Beyhan Murphy, Milliyet Sanat’a bu yolculuğunu anlatırken, Bakırköy Belediye Tiyatrosu’ndaki 15-25 yaş arası gençlere özel hazırlanan ‘Oldum Ben Anne’ oyunu hakkında bir röportaj, Güzin ve Erdal Özyağcılar’ı yıllar sonra bir araya getiren ‘Kral’ oyunu, İDOB’un ‘Güzel Helen’i, Erzurum Devlet Tiyatrosu’ndaki ‘Mösyö de Porceaugnac’ sahne sanatları bölümünde yer alıyor.
 
 
Milliyet Sanat’ın edebiyat sayfalarında ise Oscar’da En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü’ne değer görülen Andre Aciman’ın ‘Adınla Çağır Beni’ romanı hakkında bir değerlendirmeyi, Man Booker Roman Ödülü finalistlerinden Fiona Mozley’nin ‘Elmet’i hakkında yapılan söyleşiyi, rockçı Teoman’ın yeni kitabı ‘Fasa Fiso’ hakkında dergiye verdiği röportajı okumak mümkün.
 
 
Tasarımın sesi Londra
 
Derginin tasarım sayfaları pusulasını Londra’ya çeviriyor. Londra bu yıl, farklı alanlarda heyecan verici pek çok sergiye ev sahipliği yapıyor. Bu etkinlikler vesilesiyle, tasarımın en çok konuşulduğu kentlerden biri bu yıl Londra olacak. Özellikle Victoria & Albert müzesinden Design Museum’a ve Barbican Centre’a uzanan bir rotayı takip etmek mümkün...
Etiketler: Milliyet Sanat  Nisan