Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Batlır filmi gösterime giriyor

Batlır filmi gösterime giriyor

Batlır filmi gösterime giriyor05 Ekim 2018 - 11:10
Son derece sağlıklı ve zeki olsa da, doğuştan büyük kafaya sahip olması nedeniyle türlü zorluklarla mücadele eden genç Batlır’ın trajikomik hikayesinin yönetmenliğini Türkiye’den Stare Yıldırım üstleniyor.

Amerika ve Kanada’daki gösterimlerinin ardından izleyicilerden tam not alan Türk yönetmen Stare Yıldırım’ın filmi “Batlır”, Ekim ayında Türkiye’de vizyona girmeyi hedefliyor. Büyük bir kafaya sahip olması nedeniyle hep dalga geçilen Batlır’a, hayatta şanslı olsun diye, ailesi Bahtlı ismini vermek istiyor. Ancak nüfus memuru şansızlık sonucu adını BATLIR olarak yazıyor kimliğine. Film, geçimini taksicilik yaparak sağlayan babasıyla yaşayan Batlır’ın, kafasını değiştirecek riskli bir ameliyatın parasını toplamak için tüm sosyal fobisine rağmen bilgi yarışmasına katılmasının öyküsünü anlatıyor. Bu macerada ona başka balinalar sesini duymadığı için dünyanın en yalnız balinası olan 52 hert eşlik ediyor.

 

Game of Thrones’dan makyöz, Yüzüklerin Efendisi’nden yapımcı

Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisiyle Emmy ödülü kazanan makyöz Tristan Versluis, Batlır’ı canlandıran Can Sipahi’nin kafa makyajını yapmak için her çekim günü üç saat harcadı. Filmin yapımcılığını ise Yüzüklerin Efendisi film serisinin ortak yapımcısı olan Rick Porras üstlendi. Batlır, Robert Zemeckis’le çalıştıkları dönemde hayata geçirdikleri Forest Gump filmine benzeten Porras, yönetmenin umut ve sevgi gibi duyguları samimi ve evrensel bir dille aktarabilmesi sonucunda, Amerikalı izleyicinin de Türkiyeli izleyicinin de hem gülüp hem ağlayarak izlediği bir film ortaya çıktığını belirtti.

Yönetmen Stare Yıldırımın, ilk uzun metraj çalışması olan filmin oyuncu kadrosunda ise; Can Sipahi (Bahtlı), Merve Dizdar (Yudum), Sinan Çalışkanoğlu (Ejder), Erkan Taşdöğen (Bahtlı’nın babası Veysel), Gökçe Eyüpoğlu (Bahtlı’nın annesi), Yılmaz Gruda (Ayhan Amca), Yağızkan Dikmen (Sabit) ve Selen Kurtaran (Sabit’in sevgilisi Duygu) gibi isimler yer alıyor.

Etiketler: Stare Yıldırım  film  Batlır