Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Aylan Kurdi’nin hikâyesi film oldu

Aylan Kurdi’nin hikâyesi film oldu

Aylan Kurdi’nin hikâyesi film oldu07 Eylül 2017 - 11:09
2015'te Bodrum'da sahile vuran bedeninin fotoğrafı dünyada yankı uyandıran ve mültecilerin yaşadıkları tehlikeleri göz önüne seren Aylan Kurdi'nin hikâyesi, yazar Khaled Hosseini ve sanatçı Liz Edwards tarafından bir kısa film hâline getirildi
Sahile vuran bedeninin fotoğrafı dünyada büyük yankı uyandıran Suriyeli üç yaşındaki göçmen Aylan Kurdi’nin ölümünün ikinci yılında ünlü yazar Khaled Hosseini, Kurdi’yi anmak amacıyla ilüstrasyonlardan oluşan bir kısa film yaptı. 'Uçurtma Avcısı', 'Bir Muhteşem Güneş' ve 'Ve Dağlar Yankılandı' romanlarıyla tanınan Khaled Hosseini’nin yarattığı sanal gerçeklik içerikli, hayali karakterlerden oluşan kısa filmde, ölümcül yolculuktan bir gece önce babası Marwan’a, savaştan evvelki hayatlarını ve bilinmeyen geleceklerini anlatıyor. Film, babasının Marwan’a, memleketlerinde iyi niyet, düzen ve güzelliğin olduğu zamanların bir panoramasını sunmasıyla başlıyor ve daha sonra güvenlik arayışıyla buradan neden kaçmak zorunda kaldıklarını anlatmasıyla devam ediyor.
 
Filmde baba rolünü BAFTA ödüllü İngiliz oyuncu Adeel Akhtar üstleniyor. Film, Akhtar’ın monoloğu şeklinde ilerlerken, bir yandan da 'Tilt Brush' tekniğiyle çizilen görseller hikâyeyi takip ediyor. Khaled Hosseini’nin yarattığı, Akhtar’ın seslendirdiği hikâyenin görsellerini oluşturan isim ise karakter tasarımları yapan sanatçı Liz Edwards. Bu dokunaklı belgesel, 'Tilt Brush' tekniğiyle çizilen ilk sanal gerçeklik filmi olma özelliği de taşıyor. Film Youtube’dan 'Sea Prayer' şeklinde aratılarak izlenebilir.