Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Ayla Algan’a Onur Ödülü

Ayla Algan’a Onur Ödülü

Ayla Algan’a Onur Ödülü13 Eylül 2018 - 12:09
Antalya Film Festivali’nin ulusal yarışmasını iptal etmesine bir tepki olarak geçen yıl düzenlenmeye başlayan Ulusal Yarışma, bu yıl 30 Eylül - 4 Ekim’de yapılacak. Yarışmada bu yıl Onur ve Emek Ödülleri’ni alacak isimler açıklandı.
Bu yıl ikinci kez düzenlenecek 55. Ulusal Yarışma’da Onur Ödülü, usta oyuncu Ayla Algan’a takdim edilecek. Bu yıl ayrıca Ulusal Yarışma’da kariyerlerinde 100’den fazla filme imza atarak Türkiye sinemasının bütününde büyük emeği geçmiş isimlere teşekkür plaketi verilecek. 
 
 
Yücel Uçanoğlu, Çetin İnanç ve Yavuz Figenli’ye plaketleri 4 Ekim’de Cahide Müzikhol’de düzenlenecek ödül gecesinde takdim edilecek. Hayatta olmayan Aram Gülyüz, Atıf Yılmaz, Nejat Saydam, Oğuz Gözen, Orhan Elmas, Osman Fahir Seden, Semih Evin, Sırrı Gültekin ve Ülkü Erakalın ’ın ise yakınları yönetmenlerin ödüllerini alacak. 
 
Sinemanın ve sinemaseverlerin görünmeyen kahramanlarına verilen Sinema Emek Ödülü, bu yıl dublör Burhan Kocataş ’a sunulacak. Sinema Oyuncuları Derneği - ÇASOD ise bu yılın Yıldırım Önal Anı Ödülü’nü tiyatro ve sinema sanatçısı Ferhan Şensoy’a emanet edecek.