Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Aronofsky’ye yuhalamalar ve alkışlar

Aronofsky’ye yuhalamalar ve alkışlar

Aronofsky’ye yuhalamalar ve alkışlar06 Eylül 2017 - 11:09 | Jennifer Lawrence ve Javier Bardem'in başrolleri paylaştığı 'mother!', Aronofsky'nin en iddialı filmlerinden.
Darren Aronofsky’nin konusu özenle gizlenen yeni filmi ‘mother!’, ilk basın gösteriminde alkışlar ve yuhalamaların birbirine karıştığı, duyarsız kalmanın imkânsız olduğu cesur bir film
NİL KURAL
 
74. Venedik Film Festivali’nde Darren Aronofsky’nin hakkında bilgilerin özenle gizlendiği filmi ‘mother!’ dünya prömiyerini dün gerçekleştirdi. Başrollerini Jennifer Lawrence ve Javier Bardem’in paylaştığı ve bir çifti canlandırdıkları film, Aronofsky’nin ‘Black Swan’ın gerilimine döndüğü en iddialı filmlerinden biri. Basın gösteriminde izleyiciyi ikiye bölen, jenerik akarken alkışlarla yuhalamaların birbirine karıştığı film, özellikle finalinde yarattığı gerilimle dikkat çekiyor. 
 
İzleyiciyi ikiye böldü
 
Şair bir adam (Bardem) ve onun yanan evini yeniden inşa eden genç eşinin (Lawrence) sakin yaşamı eve gelmeye başlayan gizemli ziyaretçilerle altüst olur. Kadın, adamla yalnız hayatını müdahale olmadan sürdürmek isterken evdeki tuhaf olaylar gitgide gerilimi tırmandırır. Kadın karakterin bakış açısından izlediğimiz, ‘Black Swan’ gibi Roman Polanski’nin ‘Tiksinti’sinden ilham almışa benzeyen film, bir kadının iç dünyasının temsilini sunuyor. ‘mother!’, basın gösterimindeki tepkinin de gösterdiği gibi duyarsız kalmanın imkânsız olduğu, ‘Black Swan’dan çok daha fazla tartışma yaratacak ve yönetmenin kesinlikle en cesur işlerinden biri olarak değerlendirilebilir.
 
Frances McDormand, 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'de adalet peşindeki anne Mildred rolünde çok başarılı.
 
Kara komedi ve dram iç içe
 
Yarışmanın ‘mother!’ın aksine izleyiciyi ikiye bölmeyen, herkesin bir dereceye kadar takdir ettiği filmi ise İngiliz yönetmen Martin McDonagh’ın ABD’de çektiği ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ oldu. Başrolde Frances McDormand’ın çok sert ve kararlı Mildred’ı canlandırdığı film, kızı katledilen bir annenin üç billboard kiralayıp yazdığı yazılarla yerel polisi suçluları yakalamaya zorlamasını konu alıyor.
 
Film, kara komedi ve dramın içiçe geçtiği bir ABD portresi olarak dikkat çekiyor. ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’, McDonagh’ın önceki filmleri ‘Yedi Psikopat’ ve ‘In Bruges’deki diyalog yazma ve karakter yaratma yeteneğini önceki filmlerini aşan bir sinema duygusuyla birleştirdiği, izleyiciyi yansıttığı her duyguya zorlanmadan ortak eden bir yapım.
 
Hirokazu Koreeda imzalı 'The Third Murder' ağırkanlı bir polisiye.
 
Japonya sinemasının en önemli isimlerinden ve Cannes’ın gözde yönetmenlerinden Hirokazu Koreeda ise bu sefer yeni filmi ‘The Third Murder’ı, Venedik yarışmasında sundu. Aile hikayelerine ağırlık veren yönetmen, izleyicilerini bu sefer ağırkanlı bir polisiyeyle karşıladı. Olayın komplosundan ziyade adalet nedir, hakikat var mıdır gibi sorulara odaklanan film, olgun anlatımı ve özenli yönetmenliğiyle dikkat çekiyor.