Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Arabesk'in 30. yılı şerefine ünlü isimler sahnede

Arabesk'in 30. yılı şerefine ünlü isimler sahnede

Arabesk'in 30. yılı şerefine ünlü isimler sahnede26 Mart 2018 - 10:03
Ertem Eğilimez’in efsane filmi Arabesk, yapımının 30. yılında İstanbul Film Festivali’nde. Özel bir gösterimle yıllar sonra beyaz perdede gösterilecek filmin şerefine ayrıca Türkiye’de arabesk müziğin en unutulmaz, en çarpıcı isimleri sinema dünyasından isimlerle birlikte Cahide’de gerçekleşecek efsane partide buluşacak.

İstanbul Film Festivali, Yeşilçam sinemasının, özellikle güldürüleri ile tanınan, bu alanda pek çok kült filme imza atmış yönetmeni Ertem Eğilmez’in Banker Bilo, Hababam Sınıfı Güle Güle, Şekerpare ve Milyarder’in ardından 1988’de son filmi Arabesk'i 30. yılında özel bir gösterim ve konserle anıyor. Çekimin son aylarında nefes yetmezliğiyle yatağa mahkûm olan Ertem Eğilmez’in Arabesk’i kendine acıma halinin bir güzellemesi, kültürel olarak “acı”nın mizahla alt edilmesini temsil eden tarihi film 9 Nisan 19.00’da Beyoğlu Sineması’nda gösterilecek.

 

Festival programında yer alan Arabesk filmi gösteriminin hemen ardından ise filmin 30.yılı şerefine bir parti düzenlenecek. 9 Nisan 22.00’de Cahide’de gerçekleşecek %100 Arabesk partisinde aralarında Gülden Karaböcek, Tüdanya, İstanbul Arabesk Project, Ayta Sözeri, Demet Evgar, Serkan Keskin, Umut Kurt ve Melisa Doğu gibi ünlü santçı ve oyuncuların bulunduğu kadro efsane Arabesk şarkılarını seslendirecek. 

 

Türkiye tarihinde bir “kırılma” döneminin kapanışında seyirciyle buluşan ve gişe rekorları kıran film, Arabesk dönemini ve kültürünü tavizsizce hicveden, birçok repliği on yıllar sonra bile popüler kültürde yerini koruyan Türk sinema tarihi efsanelerinden biri olarak anlıyor.

 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, bu yıl Vodafone Red sponsorluğunda düzenlenen 37. İstanbul Film Festivali’nin biletleri 24 Mart Cumartesi günü satışa çıktı. 


Sinemaseverler biletlerini Biletix satış kanalları ile Atlas ve Rexx sinemalarında açılacak gişelerden satın alabilirler. Festival biletleri bu yıl da hizmet bedeli eklenmeden, tüm satış kanallarında aynı ücretlerle satışa sunuldu. 

6-17 Nisan tarihlerinde yapılacak 37. İstanbul Film Festivali, 198 uzun metrajlı ve 12 kısa filmden oluşan zengin programıyla festival takipçileriyle buluşuyor. Festival kapsamında 12 günde, 18 bölümde 43 ülkeden 218 yönetmenin toplam 210 filmi gösterilecek. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek sohbetler, konserler, sergiler ve özel etkinlikler de yer alacak.