Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Antalya’da büyük ödül 'Melekler Beyaz Giyer'e

Antalya’da büyük ödül 'Melekler Beyaz Giyer'e

Antalya’da büyük ödül 'Melekler Beyaz Giyer'e30 Ekim 2017 - 12:10
Antalya Film Festivali'nde önceki gece dağıtılan ödüllerde En İyi Film Ödülü'ne Vivian Qu'nun imzasını taşıyan 'Melekler Beyaz Giyer' layık görüldü
54. Uluslararası Antalya Film Festivali, önceki gece düzenlenen ödül töreniyle sonlandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un konuşmalarıyla başlayan törende Kurtulmuş "1964’den bu yana yapılan bu değerli festival, inşallah önümüzdeki yıllarda uluslararası boyutu daha da yükselerek yoluna devam edecek.  Türkiye’yi uluslarası alanda temsil edecek” dedi.
 
Tartışma yaratan bir kararla ulusal yarışma kategorisinin kaldırılmasının ardından uluslararası tek bir yarışmayla yoluna devam festivalde, En İyi Film Ödülü Çin yapımı ve Vivian Qu’nun imzasını taşıyan 'Angels Wear White'a (Melekler Beyaz Giyer) verildi. Bu yılki Venedik Film Festivali'nde ana yarışmada yer alan film, bir saldırıya şahitlik eden genç bir kadının hikayesini merkeze alıyor. Antalya'da En İyi Yönetmen Ödülü'ne ise 'A Man of Integrity' (Dürüst Bir Adam) filmiyle İranlı yönetmen Mohammad Rasoulof layık görüldü. Bu iki film oyunculuk ödüllerine de damga vurdu. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, 'Angels Wear White'taki performansıyla Wen Qi'nin olurken, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü ise 'A Man of Integrity'yle Reza Akhlaghirad kazandı.
 
Antalya'da dağıtılan diğer ödüllerde, Genç Jüri Ödülü 'Scary Mother'a (Anne) verildi. Dr. Avni Tolunay İzleyici Ödülü'nü 'The Guest' (Misafir) kazandı. Behlül Dal Genç Yetenek Ödülü, 'Zor Bir Karar' filmindeki oyunculuyla Şükran Aktı’ya sunuldu. Jüri Özel Ödülü'ne ise Sean Baker'ın imzasını taşıyan 'The Florida Project' layık bulundu. Törende Uğur Babaürhan, Behzat Uygur, Müge Zümrütbel, Süheyl Uygur, Ömer Yılmaz‘dan oluşan ve Yeşilçam filmlerinin ünlü şarkılarını günümüz yorumuyla harmanlayan 'Yeşilçam Sahnede' kabare şovu da yer aldı. Törende ABD'li oyuncu Matt Dillon'a da Onur Ödülü sunuldu. Dillon konuşmasında "Türkiye çok güzel bir ülke. Türkiye’yi tüm dünyanın kulaklarını tıkadığı mülteci sorununa yaklaşımı için tebrik ediyorum” dedi.