Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Antalya artık ulusal yarışmasız

Antalya artık ulusal yarışmasız

Antalya artık ulusal yarışmasız21 Temmuz 2017 - 10:07 | Mirsad Purivatra, Zeynep Atakan, Menderes Türel ve Mike Downey basın toplantısına katıldı.
Bu yıl 54. kez düzenlenecek Antalya Uluslararası Film Festivali'nde ulusal yarışmanın düzenlenmeyeceği açıklandı. Danışmanlığını Saraybosna Film Festivali kurucusu Mirsad Purivatra, direktörlüğünü Mike Downey'nin üstleneceği festivalde sadece uluslararası yarışma yapılacak
NİL KURAL
 
Bu yıl 21-27 Ekim tarihlerinde 54. kez düzenlenecek Antalya Uluslararası Film Festivali, bu yılla ilgili detayları dün Beşiktaş Four Seasons Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı. Bu yıl yaşanan en büyük değişiklik, ulusal yarışmanın kaldırılıp Türkiye yapımı filmlerle uluslararası filmlerin bir arada yer alacağı tek bir uluslararası yarışmanın düzenlenecek olması. Bu haberi basınla paylaşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu kararın Türkiye yapımı filmlerin uluslararası platformda görünürlüğünü arttırmada ve dünyaya açılmalarında yararlı olacağını ifade etti. Festivalin 53 yıllık ulusal yarışma geleneğine son vermenin 'devrim niteliğinde bir adım olduğunu' ve 2005’te ilk belediye başkanı seçildiğinde de bu değişikliği düşündüğünü ifade ederek, artık iki yarışma için gösterilen gayretin tek bir yarışma için gösterileceğini söyledi.
 
Bu yıl festivalin danışmanlığını Saraybosna Film Festivali’nin kurucusu Mirsad Purivatra, artistik direktörlüğünü ise Britanyalı yapımcı Mike Downey üstlenecek. Purivatra konuşmasında Antalya’nın büyük bir potansiyel taşıdığını söyledi. Amacının hem Türkiye’den hem de yabancı konukların evlerinde hissedip, fikir alışverişinde bulunacağı, verimli bir atmosfer sağlamak olduğunun altını çizdi.
 
Festivalde bu yıl yapım aşamasındaki projelerin yer aldığı ve direktörlüğünü Zeynep Atakan’ın üstlendiği Film Forum’un güçlendirileceği ve festivaldeki ağırlığının arttırılacağı da basın toplantısında vurgulandı. Bu platformun Türkiye sinemasına daha yapım aşamasından itibaren güç kazandıracağı ifade edildi. Ayrıca uzun vadede Antalya’yı bir film platosuna dönüştürmek için adımlar atılacağı da vurgulandı.