Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » 2. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali başladı

2. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali başladı

2. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali başladı03 Ekim 2018 - 04:10
2018 Troya Yılı boyunca Çanakkale, uluslararası işbirlikleri ve kültür, sanat, bilim ve spor etkinlikleri ile dünyanın buluştuğu bir merkez olmayı sürdürüyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün iş birliği ve Çanakkale Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali başladı.

 

Ülke sinemasının gelişimine katkı sağlayacak yeni sinemacıları teşvik etmek, farklı kültürlerden gelen kısa filmleri seyirciye ulaştırmak, festival aracılığıyla uluslararası kültürel diyaloğu geliştirmek ve kısa filmlerin yapımını özendirmek amacıyla düzenlenmeye başlanan Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali bu yıl ikinci kez sanatseverler ile buluşuyor.

 

Troya Yılı’nın en kalıcı kültürel mirası olacak, resmi açılışı için gün sayılan Troya Müzesi’nde gerçekleşen açılış kokteyli ile startı verilen Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali 5 Ekim’de gerçekleşecek ödül töreni ve Gala Gecesi ile kapanış yapacak.

 

Farklı tür ve temalı kısa filmlerin daha çok izleyiciye ulaşacağı festivalde; alanında yetkin profesyoneller ile atölyeler, söyleşi ve paneller düzenlenerek sinemanın tartışılacağı nitelikli bir platform sağlanacak. 3 gün boyunca film gösterimleri ve etkinliklerle dolu dolu geçecek Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’nde Perihan Savaş, Uğur İçbak, Prof. Semir Arslanyürek, Prof.Dr.Aytekin Can, Gökhan Tarkan Karaman ve Alexandra Tvetzkova jüri olarak yer alacak.