Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » 100 yılın Bamyası 'Canlı Hedef'

100 yılın Bamyası 'Canlı Hedef'

100 yılın Bamyası 'Canlı Hedef'25 Mart 2015 - 11:03
Türk sinemasının 100. yılı vesilesiyle yüz yıllık tarihten adaylara verilen 2015 Altın Bamya Ödülleri'nde film kategorisinin kazananı, 1970 tarihli Yılmaz Güney filmi 'Canlı Hedef / Kızım İçin' oldu. Homofobi ödülü 'Kolpaçino' serisinin, Erkek Karakter 'Recep İvedik'in, Kadın Karakter ise 'Kezban'ın oldu
ÖZGE KARA
 
Türkiye sinemasındaki cinsiyetçiliğe bir tepki olarak dağıtılan Altın Bamya Ödülleri önceki gün Cezayir Restaurant’da düzenlenen bir törenle yedinci kez sahiplerini buldu. Altın Bamya Akademisi, bu yılın kazananlarını Türk sinemasının 100. yılı vesilesiyle yüz yıllık tarihten adaylar arasından belirledi. Akademisyen Hülya Tanrıöver tarafından açıklanan Jüri Özel Ödülleri'nden 103,5 Bamya Homofobi Ödülünü 'Kolpaçino' serisi aldı. Eşek Arısı adlı Cinsiyetçi Dil Ödülü ise 'Yusuf Yusuf'un oldu. 100 Bamya Turşusu Ödülü, Türk sinema tarihindeki tüm seks filmlerine gitti.
 
Akademisyen Hülya Tanrıöver, Jüri Özel Ödülleri'ni sundu. Fotoğraf: Hüseyin Özdemir
 
Filmmor Kadın Kooperatifi kurucusu Melek Özman tarafından açıklanan Erkek Karakter Ödülü Recep İvedik'e; Kadın Karakter Ödülü ise Kezban’a verildi. Sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan’ın açıkladığı Senaryo Ödülünü 'Sözde Kızlar' filmi aldı. Film kategorisinde Altın Bamya kazananı ise 'Canlı Hedef' filmi oldu. Tören tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi gelecek yıl ödül verecek aday bulamama temennisi ile son buldu. Törenin hemen ardından ise 'Sesini Yükselt' adlı bir dans gösterisi gerçekleşti.