Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » 'Kaf Dağının Ardından' gelen filmler

'Kaf Dağının Ardından' gelen filmler

'Kaf Dağının Ardından' gelen filmler13 Kasım 2017 - 11:11 | Ermeni yönetmen Sergey Paracanov'un 1988 tarihli son filmi 'Ashik Kerib / Aşık Garip', Kaf Dağı'ndan Filmler seçkisinde.
Gilliam, Erdem, Miller ve Paracanov'un filmleri, CANAN'ın Arter'de devam etmekte olan kişisel sergisine eşlik etmek üzere 17 Kasım'a kadar Beyoğlu Sineması ve SineBU'da gösterilecek
Başka Sinema ve Arter işbirliğiyle hazırlanmış olan 'Kaf Dağı'ndan Filmler' başlıklı film seçkisi çağdaş sanatçı CANAN'ın Arter'de devam etmekte olan kişisel sergisine eşlik edecek sekiz filmi bir araya getiriyor. 'Kaf Dağı'nın Ardında' isimli serginin de çıkış noktasını oluşturan kadınlar, efsaneler, masallar, bilinçaltı, sürrealizm, cennet arayışı, korkularımızla yüzleşme, doğayla şifa bulma gibi konulara uzanan filmlerin gösterimleri bugün başlıyor ve 17 Kasım'a kadar Beyoğlu Sineması ve SineBU’da devam ediyor.
 
Gösterilecek filmler arasında Terry Gilliam’ın yönettiği ‘Brazil’, Reha Erdem’in imzasını taşıyan ‘Kosmos’, George Miller’ın yönetmenliğini üstlendiği ‘Mad Max: Fury Road’ ve Sergey Paracanov’un ‘Aşık Garip’i de bulunuyor. Canan’ın Arter’deki 'Kaf Dağı’nın Ardında' sergisi 24 Aralık’a kadar görülebilir.