Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » ‘Buğday’, Saraybosna’da gösterildi

‘Buğday’, Saraybosna’da gösterildi

‘Buğday’, Saraybosna’da gösterildi14 Ağustos 2017 - 05:08
'Bal', 'Süt' ve 'Yumurta' üçlemesinin yönetmeni  Semih Kaplanoğlu'nun senaryosunu yazıp yönettiği 'Buğday'ın dünya prömiyeri, başkent Saraybosna'da yapıldı. Bu yıl 23.'sü düzenlenen Saraybosna Film Festivali kapsamında  Ulusal Tiyatro'da düzenlenen programa Kaplanoğlu ve filmin oyuncularının yanı sıra çok sayıda Bosna Hersekli sanatçı, yönetmen ve yazar katıldı. Kaplanoğlu, düzenlediği basın toplantısında, 'Buğday' filmini bilim kurgu olarak adlandırmadığını söyledi: "Günümüz dünyasının sorunlarından birisi hep geleceğe atıfta bulunarak konuşuyoruz. Diyoruz ki 20 yıl sonra böyle olacak, 30 yıl sonra şöyle olacak. Aslında 20 veya 30 yıl sonra ne olacak derken aslında şu an yaşadığımız hayatın temel meselesini biraz unutuyoruz."
 
Yapımı 5 yıl süren İngilizce filmde, seyircilere parlak kariyerini ve bildiği her şeyi terk eden bilim insanı Cemil Akman ile tohum genetiği uzmanı  Prof. Dr. Suat Erin'in, girilmesi yasak 'ölü topraklar'da ne ektikleri sorusu yöneltiliyor.
 
Türkiye, Almanya, Fransa, İsveç ve Katar ortak yapımı 'Buğday'ın başrollerini Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigory Dobrygin ve Cristina Flutur paylaşıyor.