Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Türkiye Pavyonu Monocle'da

Türkiye Pavyonu Monocle'da

Türkiye Pavyonu Monocle'da17 Haziran 2016 - 11:06
Türkiye Pavyonu ilgi görmeye devam ediyor
Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi, 28 Mayıs-27 Kasım 2016 tarihleri arasında, Pritzker ödüllü Şilili mimar Alejandro Aravena küratörlüğünde, Reporting from the Front başlığıyla gerçekleştiriliyor. Türkiye Pavyonu’nda yer alan Darzanà  başlıklı proje, bienalin açılışından bu yana, dünyanın önde gelen mimarlık, tasarım ve kültür sanat yayınlarında yer almaya devam ederken, projenin ama temayla kurduğu bağlantılar öne çıkarılıyor.
 
ABD menşeli mimarlık ve tasarım portalı Archinect’de yayımlanan 14 Haziran tarihli yazısında Laura Amaya, bienalin en iyileri arasında gösterilen Türkiye Pavyonu’nun ana temayla kurduğu ilişkiye şu satırlarla işaret ediyor: "Vasıta, Türkiye’deki güncel mülteci krizine ve aynı zamanda insanlık tarihindeki çeşitli göç dalgalarına işaret ediyor. İstanbul’un tersanelerinden toplanarak Akdeniz üzerinden Venedik’e gönderilen parçalar, tavandan sarkıtılarak somut olan ve boşluk arasındaki ilişkiden yapılma bir vasıta oluşturmuş. Bir diğer eş küratör Feride Çiçekoğlu’nun dediği gibi, ‘Baştarda yalnızca mimariden ibaret değil, aynı zamanda dil ve kelimelerle ilişkili; bir yolculukla ilgili,” diyor.
 
İngiltere’nin önde gelen yayınlarından Monocle TV yapımcısı Gillian Dobias, hazırladığı Venedik Mimarlık Bienali özel filminde, Türkiye Pavyonu’nun görüntülerine yer vererek projeyi izleyicilerine anlatırken; Monocle Radio ise, Venedik Mimarlık Bienali özel programında, Feride Çiçekoğlu  ile yapılan röportaja yer verdi.