Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Zorlu'nun 'çilek'leri: Jackman ve Depardieu

Zorlu'nun 'çilek'leri: Jackman ve Depardieu

Zorlu'nun 'çilek'leri: Jackman ve Depardieu24 Eylül 2014 - 11:09
Zorlu Center PSM'nin yeni sezon programının sürprizleri açıklandı. Hugh Jackman ve Gerard Depardieu, 2014-2015 sezonunda gösterileriyle İstanbul'da olacaklar
SELAY SARI
 
Geçtiğimiz hafta Milliyet Sanat dergisi için röportaj yaptığımız Zorlu Center PSM Genel Müdürü Ray Cullom, ünlülerden yakınıyordu: "Son ana kadar programlarını boş tutmak istiyorlar, bir film ya da benzeri bir proje çıkar mı diye... O bakımdan son ana kadar belli olmuyor durumları." Dün sabah Zorlu PSM'de düzenlenen basın toplantısında ise, artık 'durumları belli' olan iki ünlüyü duyurdu: 'X-Men' serisindeki Wolverine rolüyle tanınan, ancak tiyatro, özellikle müzikal alanında da son derece başarılı Avustralyalı aktör Hugh Jackman ve bir Fransız aktör ismi söylememiz istendiğinde ağızdan ilk sırada çıkacak Gerard Depardieu.
 
İstanbul ve Türkiye'nin en iddialı performans sanatları merkezi geçtiğimiz haziran ayında zaten heyecan verici bir program açıklamıştı: Broadway'de 1988 yılından beri 11 binin üzerinde temsille kırılması güç bir rekora imza atan Andrew Lloyd Webber klasiği 'Operadaki Hayalet / Phantom of the Opera', yine bir Broadway başarısı olan ve şu an gördüğü yoğun ilgi nedeniyle gösteri takvimi 26 Ekim'e kadar uzatılmış 'Beauty and the Beast', İngiliz Kraliyet Operası'ndan ithal edilen "La Boheme", dünyanın en köklü özel bale kumpanyalarından New York City Ballet... Jackman ve Depardieu için program pastasının 'çilek'leri diyebiliriz.
 
Jackman ile bir akşam
 
Hugh Jackman, Türkiyeli seyirci tarafından sinema rolleriyle tanınan, ancak kesinlikle sahnede görülmesi gereken bir isim. 2004 yılında "The Boy from Oz" müzikaliyle Tony ödülü alan oyuncu, en büyük beyazperde başarısını da 2013 yılında 'Sefiller' (Les Miserables) müzikalinin sinema versiyonundaki Jean Valjean rolüyle Altın Küre alarak elde etti. Ödül törenlerinde sunucu olarak da tercih edilen bir isim olan aktör, 'An Evening with Hugh Jackman' (Hugh Jackman ile Bir Akşam) isimli gösterisinde 'Singin' in the Rain' gibi Broadway klasiklerinden ünlü parçaları, 18 kişilik orkestra ve dans grubu ile seslendirecek. 17-20 Mart arasında gerçekleşecek dört gösterinin biletleri dün itibariyle satışa çıktı.
 
Depardieu ve Anouk Aimée, "Love Letters"daki performanslarıyla Fransa'da büyük övgü topladılar.
 
Depardieu ve Aimee ile 'Aşk Mektupları'
 
8 Ocak tarihinde ise, iki usta Fransız oyuncu Gerard Depardieu ve bol ödüllü aktris Anouk Aimee, A.R. Gurney oyunu 'Love Letters'ın (Aşk Mektupları) Fransızca versiyonu ile Zorlu PSM Ana Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacaklar. Daha önce İstanbul Tiyatro Festivali'nde Müşfik Kenter ve Kadriye Kenter'den izlediğimiz 'Aşk Mektupları'nda iki karakter, 50 yıl boyunca birbirlerine umutlarını, hırslarını, zaferlerini ve yenilgilerini anlatıyorlar. Ocak ayında Depardieu ve Aimee ile Paris'te sahnelenen 'Love Letters', eleştirmenlerden büyük övgü almış, Depardieu'nün Rus vatandaşlığına geçmek gibi irili ufaklı skandallarını da affettirmişti.