Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Zorlu'da gelecek sezon: Güzel, Çirkin ve Hayalet

Zorlu'da gelecek sezon: Güzel, Çirkin ve Hayalet

Zorlu'da gelecek sezon: Güzel, Çirkin ve Hayalet06 Haziran 2014 - 11:06 | Dünyanın en ünlü müzikallerinden 'Phantom of the Opera' (Operadaki Hayalet), Zorlu PSM'de gelecek sezon izlenebilecek eserlerden biri.
Geçtiğimiz sene açılan Zorlu PSM, 2014-2015 programında da başarılı gösterilere yer veriyor. Programda öne çıkan gösteriler 'Güzel ve Çirkin' ve 'Operadaki Hayalet' müzikalleri ile ROH prodüksiyonu 'La Bohème'
İlk sezonuna veda eden Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi (PSM), 2014-2015 sezonu programını dün yaptığı bir basın toplantısıyla açıkladı. Geçen sezon 'Jersey Boys’, ‘CATS’ ve ‘Notre Dame de Paris’in de aralarında olduğu müzikallerle 100 bine yakın seyirciyi ağırlayan Zorlu Center PSM, yeni sezonda ‘The Phantom of the Opera’ (Operadaki Hayalet) ve Disney’in ‘Beauty & The Beast’ine (Güzel ve Çirkin) ev sahipliği yapacak.
 
Zorlu Center PSM sezonu 4 Eylül günü ‘Silk Road Ensemble with YoYo-Ma’ konseri ile açıyor. Sezonun ilk gösterisinde Zorlu Center PSM dünyaca ünlü çellist YoYo-Ma ve yirmiden fazla ülkenin besteci ve sanatçılarından oluşan Silk Road Ensemble grubunu ağırlayacak. Sezonun ilk başyapıtı Disney’in milyonlarca izleyiciyle buluşturduğu ‘Beauty & The Beast’ (Güzel ve Çirkin) 9 - 19 Ekim tarihleri arasında PSM sahnesinde olacak. Geçtiğimiz sezon 'CATS' müzikali sahnelenen Andrew Lloyd Webber'in imza attığı bir diğer efsanevi müzikal ‘The Phantom of the Opera’ (Operadaki Hayalet) ise 8-26 Nisan tarihleri arasında sahnelenecek.
 
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, İngiltere Royal Opera House prodüksiyonuyla Puccini operası "La Bohème"i sahneleyecek.
 
PSM yeni sezonda nadiren turneye çıkan sahne sanatlarının saygın topluluklarını da konuk edecek. Dünyanın en sevilen operalarından Puccini’nin 'La Boheme’i Royal Opera House prodüksiyonuyla 18-24 Ocak, dünyanın en önemli dans topluluklarından ‘New York City Ballet’ ise 12-24 Mart tarihleri arasında İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. 29 Kasım - 5 Aralık tarihlerinde slap-stick komedyası ‘BLAM!’i ağırlayacak olan Zorlu Center PSM, 26-30 Ocak tarihlerinde ise jonglör performansı ‘Smashead’ ile izleyicileri karşılayacak. Cem Mansur’un yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın 23 Eylül’de sahne alacağı Zorlu Center PSM ilk sezonda olduğu gibi yine Sezen Aksu ve Fazıl Say gibi önemli sanatçıları da ağırlayacak.
 
‘Beauty & The Beast’ ve ‘The Phantom of the Opera’ müzikallerinin biletlerini 15 Haziran’a kadar aynı anda PSM gişelerinden ya da web sitesinden alan herkes %10 indirim kazanıyor.