Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Yağmur Sıkıntısı Gri Sahnede

Yağmur Sıkıntısı Gri Sahnede

Yağmur Sıkıntısı Gri Sahnede06 Mayıs 2019 - 12:05
edebiyatı Garip Akımı’nın en önemli yazarlarından Oktay Rifat'ın kaleminden Yağmur Sıkıntısı GRİ Sahne'de 10-17-22-31 Mayıs tarihlerinde saat 20.30’da seyirciyle buluşuyor. Melis Özdemir ve Ümit Doğan sahne aldığı oyunun yönetmenliğini de yine Ümit Doğan üstleniyor.

Oyun, evli bir çift olan Arif ve İnci güne olağan bir sabah kahvaltısı ile başlar. İnci’nin sırrının ortaya çıkışı, Arif’in korkunç intikamına ve İnci’nin geri dönüşü olmayan çöküşüne yol açar. İyi ile kötü, aşk ile para, huzur ile ihtiras arasındaki kadim ve çetin çatışma oyunda, insanca yaşamak arzusu ile hayatta kalma dürtüsü arasındaki çekişme ile anlam bulur.

 

Yazan: Oktay Rifat
Yöneten: Ümit Doğan
Dekor / Kostüm Tasarımı : Ümit Doğan
Reji Asistanı: Süleyman Kun
Dekor Uygulama: Haluk Yüz
Oyuncular: Melis Özdemir, Ümit Doğan

 

Gri Sahne Hakkında:

GRİ Sahne, bağımsız tiyatro topluluğu GRİ’ye ev sahipliği yapıyor. GRİ Sahne ve GRİ tiyatro ekibi 2012 Haziran ayında Ümit Doğan ve Seda Yüz tarafından, bireysel yaratıcılığın desteklendiği, eşitlikçi, kolektif ve bağımsız bir tiyatro olabilmek amacıyla kuruldu. GRİ, 2012-2013 tiyatro sezonunda Harold Pinter’ın son yazdığı oyun “Kutlama” ve Samuel Beckett’in 8 kısa oyunundan oluşan “Kısalar”ı sahneledi. GRİ Tiyatro Laboratuvar’ı çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan “Felaket” de aynı sezon seyirciyle buluştu. 2013-2014 sezonunda Jean Paul Sartre’ın “Mezarsız Ölüler” adlı oyunuyla, Harold Pinter’ın 5 kısa oyunundan oluşan “Karanlık Ağzımın İçinde” adlı oyun sahneye kondu. 2014-15 sezonunda ise, Melih Cevdet Anday’ın “Mikado’nun Çöpleri”, William Shakespeare’in “Julius Caesar”, Adalet Ağaoğlu’nun “Kozalar” adlı eserleriyle GRİ ekibinden Okan Özkunt’un yazdığı “3 Maymun” seyirciyle buluştu.