Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Türkiye'nin son on yılı ''Karşılaşmalar''da

Türkiye'nin son on yılı ''Karşılaşmalar''da

Türkiye'nin son on yılı ''Karşılaşmalar''da14 Ocak 2013 - 02:01
Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu'nun yazdığı ve sahnelediği oyun, Türkiye'nin son on yıldaki toplumsal dönüşümünü ortaya koyuyorBoğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) Tiyatro Boğaziçi, Türkiye’nin 2000'li yıllarda yaşadığı dönüşüm sürecini sahneye taşıdığı "Karşılaşmalar"ı Ocak ve Şubat aylarında Garaj İstanbul’da izleyici ile buluşturacak. Oyun ilk kez geçtiğimiz yıl Mayıs ayında, 18. İKSV Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenmişti.



BGST sanatçıları "Karşılaşmalar" ile Türkiye’de özellikle son on yılda yaşanan geçiş sürecini sahneye taşıyor. Yaşanan toplumsal dönüşümün farklı kesimlerden insanlar üzerinde yarattığı etkiye odaklanan oyun, üç kardeşin kesişen hikâyesini ele alıyor.

Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya bağlı bir babanın, farklı siyasi ve toplumsal arkaplanlara mensup çocuklarının hikayesinin anlatıldığı "Karşılaşmalar", ana karakteri Mehmet’in İslami burjuvazi, anti-kapitalist müslüman hareket, inşaat sektörünün yükselişi, polis baskınları gibi son yılların önemli toplumsal olaylarıyla yüzleşme sürecini yansıtan bir politik tiyatro örneği.

Sümeyra (Aysel Yıldırım), Salih (İlker Yasin Keskin) ve Mehmet (Özgür Eren), farklı kültürlerde yetişmiş, yıllar sonra bir araya gelen üç kardeş.


18 kişilik dansçı ve oyuncu kadrosuna sahip oyunun rejisini Aysel Yıldırım, Banu Açıkdeniz, İlker Yasin Keskin ve Özgür Eren, proje danışmanlığını ise Ömer Faruk Kurhan ile Metin Göksel yaptı. Dans ve müzik öğelerine de yer verilen oyunun müziklerinde BGST’nin Kardeş Türküler ve Bajar gibi projelerinde yer alan Vedat Yıldırım, Orçun Yıldırım, Birgül Serçe ve İbrahim Odak’ın imzası bulunuyor.

"Karşılaşmalar" Ocak ve Şubat’ta Garaj İstanbul’da

"Karşılaşmalar" 2012-2013 tiyatro sezonu prömiyerini Ocak ayında Garaj İstanbul’da yapıyor. Oyun, 14-28 Ocak Pazartesi ve 4-18 Şubat Pazartesi günleri 20:30’da Garaj İstanbul’da izlenebilir. Biletler Biletix’den temin edilebiliyor.


Garaj İstanbul oyun günleri:

14-28 Ocak Pazartesi 20:30
4-18 Şubat Pazartesi 20:30

Metin: BGST Tiyatro Boğaziçi
Reji: Aysel Yıldırım, Banu Açıkdeniz, İlker Yasin Keskin, Özgür Eren
Proje Danışmanları: Ömer F. Kurhan, Metin Göksel
Koreografi: Banu Açıkdeniz, Metin Göksel, İlker Yasin Keskin
Özgün Müzik: Birgül Serçe, İbrahim Odak, Orçun Yıldırım, Vedat Yıldırım
Performans Kadrosu: Aysel Yıldırım, Banu Açıkdeniz, Barış Sezgin, Başak Doğan, Burak Akyunak, Cüneyt Yalaz, Duygu Dalyanoğlu, Fırat Kuyurtar, Gökhan Gökçen, Gülcan Küçük, Hekim Kılıç, İlker Yasin Keskin, Nihal Albayrak, Ömer Ongun, Özgür Çiçek, Özgür Eren, Piri Kaymakçıoğlu, Zeynep Okan
Kostüm: Selda Durna, Banu Açıkdeniz, Duygu Dalyanoğlu