Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Türkiye'de oyuncu olmak

Türkiye'de oyuncu olmak

Türkiye'de oyuncu olmak14 Mart 2014 - 11:03 | İnan Ulaş Torun ve Onur Ünsal, "Avrupalı ya da burada yaşamayan birine Türkiye'de oyuncu olmayı nasıl anlatırdınız?" sorusuna ağlayarak cevap veriyorlar.
Selin Altıparmak ve Özgür Yıldız'ın 2013 yazında çektikleri kısa belgesel "Oyuncu Olmak ya da Olmamak", moda sahnesi'nde gösterilecek
2013 yılında birlikte çalışmaya başlayan Selin Altıparmak ve Özgür Yıldız'ın Türkiye'deki tiyatrolar üzerine gerçekleştirdikleri bir görsel soruşturma olan "Oyuncu Olmak ya da Olmamak / Etre comedien ou ne pas etre", moda sahnesi'nde gösterilecek.
 
Gezi Direnişi'nin hemen ardından başlayan proje her ne kadar Türkiye'deki tiyatrolara ve onların sorunlarına odaklanmaya çalışsa da, tiyatronun bileşenleri Gezi Direnişi'ne odaklandıkları için belgesel Türkiye tiyatroları ve Türkiye yakın tarihinin iç içe örüldüğü bir anlatıya dönüşüyor.
 
 
"Oyuncu Olmak ya da Olmamak", İnşaat halindeki moda sahnesi'nde geçirilen bir haftanın, inşaatın içinde Hamlet oyununu çıkarmaya çalışan yönetmenin, akşam provadan sonra eyleme giden oyuncuların ve oyuncu seçmelerine Paris'ten gelen, yolculuk boyunca da oyunculuğun ne olduğunu sorgulayan bir kadının hikayesi.
 
Belgesel, 20 Mart 2014 Perşembe günü saat 19:00'da moda sahnesi'nde ücretsiz olarak gösterilecek.