Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Türkiye'de Bollywood rüzgarı esecek

Türkiye'de Bollywood rüzgarı esecek

Türkiye'de Bollywood rüzgarı esecek20 Mart 2013 - 11:03 | Hindistan'ın ünlü Taj Express treninde filizlenen bir aşkı anlatan müzikal Türkiye'de ilk kez sahnelenecek.
"Aşkın Yeni Adresi" müzikali, Devlet Tiyatroları-Sabanc Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında Türkiye'de ilk kez Adana ve İstanbul'da seyirciyle buluşacakSabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 15. yılında bir “Bollywood” müzikali olan Taj Express’e ev sahipliği yapıyor.

Hindistan’ın uluslararası müzikali Taj Express, ilk kez geleceği Türkiye’de Adana ve İstanbul seyircileriyle buluşacak. Bir hırsız ile zengin bir kızın, Hindistan'ın ünlü Taj Express treninde karşılaşmalarıyla başlayan aşk hikayesini anlatan “Aşkın Yeni Adresi” müzikali ile Bollywood’un komedi, gerilim, aşk, aksiyon gibi renkli öğelerini Türkiye’ye taşıyacak.

“Aşkın Yeni Adresi” müzikali, 28-29 Mart’ta Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde ve 1 Nisan’da İstanbul’da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşacak.

Festivale yurt dışından 7 topluluk katılıyor

Bu yıl 15.si düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, Türkiye’den ve dünyadan birbirinden renkli gösterilere ev sahipliği yapacak. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde başlayacak festival, bir ay boyunca Türkiye’den 16, yurt dışından 7 topluluğun sergileyeceği 23 farklı oyun ile sanatseverleri tiyatronun büyülü dünyasına çekecek. Türkiye’nin bir ay süren tek uluslararası tiyatro festivali olma özelliğini taşıyan Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’ne, yerli tiyatroların yanı sıra yurt dışından İtalya, Hindistan, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Gürcistan, Hollanda ve İngiltere’den tiyatro toplulukları katılıyor.