Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Tony'nin galibi 'Hamilton'

Tony'nin galibi 'Hamilton'

Tony'nin galibi 'Hamilton'13 Haziran 2016 - 01:06 | Lin-Manuel Miranda (ortada), 'Hamilton' ile ikinci kez En İyi Müzikal dalında Tony ödülü sahibi oldu.
ABD'nin ilk Hazine Bakanı'nın hayatını hiphop, R&B ve rock melodileriyle anlatan devrimci müzikal, 11 ödülle 70. Tony Ödülleri'ne damga vurdu
Broadway oyun ve müzikallerine verilen 'tiyatronun Oscar'ı Tony Ödülleri, dün New York'ta bulunan Beacon Theatre'da gerçekleşen törenle 70. kez sahiplerini buldu. İngiliz talk show sunucusu James Corden'ın sunduğu tören, önceki gün Orlando'daki saldırıda hayatını kaybedenler için bir anmayla başladı. Broadway'in en büyük başarı öykülerinden biri kabul edilen 'Hamilton' müzikali, 16 dalda aday olarak rekor kırdığı ödüllerin 11'ini kazanarak 2001 yapımı 'The Producers'ın 12 ödüllük rekorunu aşamadı. Lin-Manuel Miranda'nın söz ve müziklerine imza atıp aynı zamanda başrolünde olduğu Pulitzer ödüllü 'Hamilton', ABD'nin ilk Hazine Bakanı Alexander Hamilton'ın yaşam öyküsüne paralel olarak bir devletin kuruluşunu hiphop, R&B ve rock melodileriyle anlatıyor ve ABD'nin kurucularının rollerini siyahi ve Latin oyunculara veriyor.
 
Gecenin en iyi tiyatro oyunu ödülü ise, Stephen Karam'ın yazdığı, Şükran Günü yemeğinde bir araya gelen bir ailenin birbirleriyle ve hayatla mücadelelerini anlatan 'The Humans'a gitti.