Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » "Tavşan Avı" Türkiye’de de başlıyor

"Tavşan Avı" Türkiye’de de başlıyor

"Tavşan Avı" Türkiye’de de başlıyor05 Nisan 2018 - 03:04
Son yılların dünyada en çok ses getiren tiyatro projelerinden biri olan “Beyaz Tavşan Kırmızı Tavşan”, 35 ülkeden sonra Türkiye’de sahnelenecek.

Prova yok.

Yönetmen yok.

Her oyuncu sadece 1 kez oynuyor.

Ve her akşam başka bir oyuncu tarafından sahnelenen bir tiyatro oyunu.

 

 

 İlgi çekici ve sıradışı formatıyla oyun, bugüne kadar sahnelendiği her ülkede seyircileden ve medyadan büyük ilgi gördü ve 2011’den beri 1000’den fazla performansla seyircisiyle buluştu.

Oyunu, diğer tiyatro oyunlarından farklı ve çarpıcı kılan şey oyuncuların metni bilmiyor olması. Oyuncular, sahneleyecekleri oyunu kapalı bir zarf içerisinde seyircilerin önünde

teslim alacak ve zarfı açıp sahnelemeye başlayacaklar. Dolayısıyla önceden prova yapma imkanları yok. Oyunda yönetmen de yok. Oyuncu, elindeki metni o anda istediği gibi yorumlamak konusunda özgür. Dolayısıyla her performans birbirinden farklı çünkü oyuncuların tarzları ve yorumları farklı.

İlk kez oynandığı günden bu yana dünyada fırtınalar koparan ‘Beyaz Tavşan Kırmızı Tavşan’da

oynayanlar arasında John Hurt, Whoopi Goldberg, F. Murray Abraham, Nathan Lane, Stephen Rea, Sinead Cusack, Marcus Brigstocke, Dominic West ve yönetmen Ken Loach gibi çok ünlü isimler de yer alıyor.

Oyun Londra ve New York gibi dünya tiyatrosunun kalbinin attığı şehirlerden sonra Nisan ayından itibaren Türkiye’de ilk kez sahnelenecek ve aralarında Tilbe Saran, Damla Sönmez, Ayça Varlıer, Engin Hepileri, Beyti Engin, Selçuk Borak, Sermet Yeşil gibi tiyatro sahnelerinin en başarılı isimleri sahneye çıkacaklar.

 

Yapımcılar: Bülent Ekuklu

Yazar: Nassim Soleimanpour

Tu¨r: Drama / Tek kişilik tiyatro oyunu

Su¨re: 50-90 dakika