Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Tango dünyası bu festivalde buluşuyor

Tango dünyası bu festivalde buluşuyor

Tango dünyası bu festivalde buluşuyor26 Haziran 2015 - 12:06
12. İstanbul Tango Festivali 1 Temmuz Çarşamba günü Sheraton-Steingenberger Hotel Maslak İstanbul’da gerçekleşecek açılış konseri ile başlayacak

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen İstanbul Tango Festivali, 1-5 Temmuz arasında Sheraton-Steigenberger Hotel ve Sarıyer Belediyesi sponsorlukları ile gerçekleşecek. İstanbul Tango Encuentro ve Adana Casa De La Danza Dans Evi tarafından düzenlenen festivale Arjantin, Rusya, Beyrut, İtalya, Türkiye’den ünlü tangocular katılacak. Festival 1 Temmuz Çarşamba günü 22.00’da Sheraton-Steingenberger Hotel Maslak İstanbul’da gerçekleşecek açılış konseri ile başlayacak.

 

Festivalde, Arjantin’in dünyaca ünlü orkestralarından Silencio Orquesta de Tango ile Arjantin’den Sabrina Velız – Ruben Velız, Alejandra mantınan – Aoniken Guıroga, Vanesa vıllalba –Facundo pınero çiftleri; Rusya’ dan Nikolay Tchernolutsy – AsyaChernolutskaya çifti, Beyrut’ tan Ziad kassıs –Jihane Feghalı çifti, Türkiye’ den Utku Küley – İris Başak Doğdu çifti de performanslarını sergileyecek.

 

Beş gün sürecek festivalin müzikleriniyse, Arjantin den Silencio Orquesta de Tango DJ Roger Helou, İtalya’dan DJ Super Sabino, DJ Giuseppe Clemente, Türkiye den DJ Ramo & Go- Go, DJ Çağatay Karail, DJ Alper Akgül, DJ F. Berk Güler yapacak.

 

Festival programı:

1 Temmuz - 22.00

Tüm etkinliklerin olacağı Sheraton-Steigenberger Hotel Maslak İstanbul’ da SilencioOrquesta de Tango – DJ RogerHelou – Çağatay Karail festivale katılan tüm sanatçıların açılış dansı ile başlayacak.

2 Temmuz - 22.00

ZiadKassis&JihaneFeghali - Utku Küley& İ. Başak Doğdu gösterisi, SilencioOrquesta de Tango - DJ GiuseppeClemente

3 Temmuz -22.00

AlejandraMantinan&AonikenQuiroga gösterisi,DJ SuperSabino – DJ Alper Akgül

4 Temmuz - 22.00

Sabrina&RubenVeliz gösterisi, DJ SuperSabino – DJ GiuseppeClemente

5 Temmuz - 22.00

VanesaVillaba&FacundoPinero gösterisi, DJ Ramo&Go- Go – DJ F. Berk Güler