Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Sidi Larbi "milonga"sıyla İstanbul'da

Sidi Larbi "milonga"sıyla İstanbul'da

Sidi Larbi "milonga"sıyla İstanbul'da10 Şubat 2014 - 02:02
Ünlü koreograf ve dansçı Sidi Larbi Cherkaoui’nin Arjantinli dansçılar ve müzisyenlerle hayata geçirdiği tango projesi “m¡longa”, 30 Mayıs Cuma akşamı Zorlu PSM'de olacak
Tiyatroseverlerin, 2010 yılında 17. İstanbul Tiyatro Festivali’nde Budist Shaolin Tapınağı Rahipleri’yle sahneye koyduğu, festivalin en çok ses getiren projesi “Sutra”dan hatırlayacağı, çağdaş dansın usta isimlerinden Sidi Larbi Cherkaoui, “m¡longa” adlı yeni projesiyle bu sefer tangonun büyülü atmosferini İstanbul’a getirecek.  
 
Londra’da bulunan dünyanın en ünlü dans merkezlerinden Sadler’s Wells yapımı “m¡longa” adını, tango yapanların bir araya gelerek dans ettikleri gecelerden alıyor. Arjantin’e giderek, Buenos Aires’in ünlü Milonga gecelerinde uzun bir araştırma sürecinin ardından “m¡longa”yı hayata geçiren Sidi Larbi Cherkaoui, bu projesinde de yine geleneksel ve çağdaş dans biçimlerini bir araya getirerek izleyenleri büyüleyecek. 
 
“Tangonun uzmanı” olarak adlandırılan Nelida Rodriguez de Aure’nin sanat danışmanlığını üstlendiği “m¡longa” gösterisinde, alanında ün yapmış 10 Arjantinli profesyonel tango dansçısına 2 modern dansçı eşlik edecek. 90 dakikalık bu gösteride 5 kişilik Arjantinli müzik grubu ise Arjantinli besteci Fernando Marzan ile Sidi Larbi’nin uzun zamandır birlikte çalıştığı besteci Szymon Brzóska ile Olga Wojciechowska ve Astor Piazzolla’nın müziklerini seslendirecek. 
 
Özel olarak tasarlanmış dev perdelerden gösteri boyunca Buenos Aires’in sokaklarında çekilmiş görüntülerin dansçılara eşlik edeceği gösterinin sahne tasarımı ve video görüntüleri ise Sidi Larbi Cherkaoui’nin diğer projelerinde de büyük beğeni toplayan Eugenio Szwarcer’a ait.