Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Shakespeare’in tiyatrosu ilk kez Türkiye’de

Shakespeare’in tiyatrosu ilk kez Türkiye’de

Shakespeare’in tiyatrosu ilk kez Türkiye’de17 Nisan 2013 - 07:04 | Globe Tiyatrosu'nun turne oyunlarından "Kral Lear"ın başrolünde Joseph Marcell yer alıyor.
İngiliz yazar William Shakespeare'in kurucuları arasında bulunduğu Globe Tiyatrosu, 25 ve 26 Nisan tarihlerinde İstanbul ve Adana'da iki temsil sergileyecek
KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 15. yılında İngiltere'nin en köklü tiyatrolarından biri olan Globe Tiyatrosu'nu ağırlayacak. Ünlü İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare’in kurucuları arasında yer aldığı tiyatro, yazarın en önemli tragedyalarından "Kral Lear"ı önce İstanbul’da Aya İrini’de daha sonra Adana’da sanatseverlerle buluşturacak.

"Kral Lear", Shakespeare oyunlarını başarıyla yöneten Bill Buckhurst imzasıyla sahneye taşınıyor. Oyun 25 ve 26 Nisan tarihlerinde saat 20.00’de İstanbul Aya İrini’de ve 28 ve 29 Nisan’da saat 20.00’de Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Türkiye'ye ilk kez gelen ve 1599’dan bu yana, 400 yılı aşkın sürede hem İngiltere’de hem de dünyanın birçok yerinde perdelerini açan Globe Tiyatrosu, sahnesini Shakespeare oyunlarına adamış tek tiyatro topluluğu olarak dikkat çekiyor.