Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Şehir Tiyatroları'ndan Karakaya'ya "Höst!"

Şehir Tiyatroları'ndan Karakaya'ya "Höst!"

Şehir Tiyatroları'ndan Karakaya'ya "Höst!"24 Mart 2015 - 12:03 | İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Hasan Karakaya'ya karşı çok sert bir mektup kaleme aldı.
Hasan Karakaya'nın İstanbul Şehir Tiyatroları'na saldıran köşe yazısına, Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu sert bir cevap verdi
Yeni Akit yazarı Hasan Karakaya'nın 13 Mart tarihli, 'İstanbul’un tiyatro sahneleri “Gezici”lerin işgali altında!' başlıklı köşe yazısı tiyatro camiasından tepki görmeye devam ediyor. Bu kez İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, 'Malum Kişi'ye cevap' başlığıyla ele aldığı mektupta, Karakaya'yı isim vermeden sert bir dille eleştirdi. Yazıcıoğlu mektubunda Karakaya hakkında, "O kötücül söylemleriyle 100 yıllık kurumun ve 50 yıllık sanatçı ve tiyatro emekçilerinin adını bile ağzına alamayacak olan insanlar bizi rencide etmeye kalksa da, ne haddine... Yıllar önce bunun gibilere Muhsin Ertuğrul’ un gösterdiği tepkiyi bugün yüzlerce sanatçı adına gösteriyor ve kocaman bir HÖST diyorum," ifadesini kullandı. İstanbul Şehir Tiyatroları Sanatçıları Derneği de Karakaya'nın yazısını 'akıl dışı, insanlıktan uzak, cinsel ayrımcı' ifadeleriyle eleştirmişti.