Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Salon’da tiyatrolu Pazartesiler

Salon’da tiyatrolu Pazartesiler

Salon’da tiyatrolu Pazartesiler07 Mart 2013 - 01:03 | "Lulabay: Bir Cihangir Hikayesi" Salon'da.
Sahnesinde farklı sanat dallarına yer veren Salon’da, Pazartesi akşamları, tiyatro severler için yelpaze genişliyorFarklı sanat dallarına bünyesinde yer vererek anatseverlerin beğenisini kazanan Salon, Pazartesi akşamlarını tiyatrolara ve tiyatro severlere ayırmış durumda. Yeni bir oyunu da programına katan sahne, tiyatro severlerin ziyaretlerini bekliyor.

Oyuncu Aslıhan Erguvan'ın yazdığı ilk ve yönettiği ikinci oyun olan, Demet Evgar öncülüğünde kurulan Pangar Tiyatro’sunun prodüksiyon desteği verdiği "Lulabay: Bir Cihangir Hikayesi", Cihangir'e ait hikayelerle 11 ve 18 Mart Pazartesi günleri Salon’da olacak.

Yiğit Sertdemir’in, Yaman Ömer Erzurumlu ile birlikte yönettiği ve Aslı Can Kortan ile oynadığı Altıdan Sonra Tiyatro’nun "Karabahtlı Kardeşlerin Bitmeyen Şen Gösterisi" ise 25 Mart Pazartesi akşamı saat 20.30’da sahnelenecek.

Salon programına yeni eklenen bir tiyatro oyunu olan "Ben, Pierre Rivière…" de yakında Salon seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Annesini, kız kardeşini ve erkek kardeşini öldürdükten sonra hücresinde bu cinayetleri nasıl ve neden işlediğini anlatan bir metin bırakan Pierre Rivière’in hikâyesini anlatan oyun, Michel Foucault'nun adliye arşivinden yararlanarak yarattığı senaryoya dayanıyor. üstleniyor. 1 ve 8 Nisan Pazartesi günleri Salon’da olacak olan oyunun yönetmenliğini Celal Mordeniz üstlenirken, Pierre Rivière’i Erdem Şenocak canlandırıyor.

Oyunların biletleri www.biletix.com satış kanalları ve Salon gişesinden temin edilebilir.