Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Salon’da bu hafta!

Salon’da bu hafta!

Salon’da bu hafta!17 Ekim 2012 - 06:10
Salon bu hafta hem konserlere ev sahipliği yapacak hem de ilk kez düzenlenecek olan bir söyleşi dizisine…Salon, bu hafta modern cazın sevilen ismi 123’ü, yepyeni bir söyleşi serisiyle bir araya gelecek olan Doğu Yücel ile Harun Tekin’i ve uzun süredir merakla beklenen Nils Frahm, Olafur Arnalds, A Winged Victory For The Sullen’ın aynı sahnede buluşacağı konseri izleyiciyle buluşturuyor.
123, eski ve yeni şarkılarıyla 17 Ekim Çarşamba akşamı 21.30’da Salon sahnesinde olacak. Burak Irmak (rhodes, org), Feryin Kaya (gitar, bas), Dilara Sakpınar (vokal, lido, synth) ve Berke Can Özcan’dan (davul) oluşan 123 ilk albümü “Aksel”i Kasım 2009'da Aisha Records etiketiyle yayımlamıştı. Albüm 230 sayfalık bir illüstrasyon kitabıyla yayımlanan üçlemenin ilk parçasıydı. Dünyaca ünlü Norveçli trompetçi Arve Henriksen ile çalıştıkları, Aralık 2010'da piyasaya çıkan ikinci albümleri “Arve”yi takiben üçlemenin son albümü “Lara” Ocak 2012'de yayımlandı. Önce ve sonrasında Can Tanca’nın DJ kabininde olacağı 123 konserinin biletleri 25 TL (ayakta) ve 20 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilir.
Salon’da bu hafta yepyeni bir söyleşi dizisi de başlıyor. Doğan Kitap işbirliği ile düzenlenecek söyleşi dizisi sezon boyunca her ay, edebiyat ve müzik dünyasının sevilen isimlerini bir araya getirecek. Serinin ilk söyleşisinde, 18 Ekim Perşembe akşamı saat 19.30’da “Hayalet Kitap” ve “Varolmayanlar” romanlarının yazarı Doğu Yücel ile Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin, şarkılar ve romanları konuşacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek söyleşiye katılmak için rezervasyon@iksv.org adresine e-posta göndererek onay almanız yeterli.
Geçen sezon da Salon’da konser veren Olafur Arnalds, bu kez farklı bir konserle izleyici karşısında olacak. Piyano çalmayı Tchaikovsky'nin son öğrencisi Nahum Brodski'den öğrenen Nils Frahm, Londra'daki Barbican Hall'da verdiği konserle tanınan Olafur Arnalds, Stars Of The Lid'in kurucularından Adam Wiltzie ve Amerikalı dream-pop grubu Devics ile yaptığı çalışmalarla da tanınan besteci Dustin O'Halloran'ın bir araya gelmesiyle kurulan A Winged Victory For The Sullen iki gece üst üste konser verecekler. Konserler, 19 Ekim ve 20 Ekim’de 21.30’da başlayacak. Konserin biletleri 50TL (oturmalı), 40TL (ayakta) ve 30 TL (öğrenci) üzerinden satılıyor.