Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Sadri Alışık Tiyatrosu'ndan kasım prömiyeri

Sadri Alışık Tiyatrosu'ndan kasım prömiyeri

Sadri Alışık Tiyatrosu'ndan kasım prömiyeri25 Ekim 2013 - 02:10
Senelerdir "repertuvar tiyatrosu" anlayışıyla sanatseverlerle buluşmayı gelenek haline getiren Sadri Alışık Tiyatro'nun 2013-2014 sezon repertuvarı belli olduPrömiyerini Kasım ayında yapacak olan "Kafkas Tebeşir Dairesi" oyunu 12 kişilik dev oyuncu kadrosu ve beş kişilik orkestrasıyla tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor.

Bertolt Brecht tarafından kaleme alınmış olan oyun dünyanın her yeri için geçerli olan insanlık temasını işliyor. Evrensel bir nitelik taşıyan; iyilik, dürüstlük, özveri, mülkiyet gibi "insanlık değerlerinin", çok farklı karşılıklar bulabildiği bir "masal"dan hareket eden "Kafkas Tebeşir Dairesi" müzikli oyunu hem şarkıları hem dansları hem de hikayesiyle derinlik kazanıyor. Songül Öden, Serhat Yiğit, Ercüment Acar, Göker Ersivri ve İlknur Güneş gibi isimlerin bulunduğu kadrosuyla yeni sezonun en iddialı oyunlarından biri olmaya hazırlanıyor.

İddialı oyunlar seyirciyle buluşmaya devam ediyor

Ayrıca Sadri Alışık Tiyatrosu'nda Birol Güven'in aynı adlı kitabından uyarlanan Levent Ülgen ve Goncagül Sunar'ın rol aldığı "Yatak Odası Diyalogları" ile Çolpan İlhan, Ahmet Uz ve Begüm Birgören'in başrollerini paylaştığı "Sonbaharı Beklerken" oyunları bu sezon da seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Ayrıca Türkiye'nin önemli yazarlarından Behiç Ak'ın yazdığı "Ayrılık" oyunu Gökçer Genç'in yönetmenliğinde, Ezgi Eyüboğlu ve İbrahim Kendirci'nin oyunculuğuyla seyirciyle buluşuyor. Alman yazar David Gieselmann'ın "Bay Kolpert" isimli oyunu ve Türk tiyatrosunun önemli eserlerinden Dinçer Sümer'in "Eski Fotoğraflar" oyunu Galip Erdal'ın yönetmenliğinde yeni sezon repertuvarında yer alan bir diğer oyun.

Oyunların tarihlerini ve içeriklerini buradan inceleyebilirsiniz.