Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Rimbaud esinli interaktif tiyatro

Rimbaud esinli interaktif tiyatro

Rimbaud esinli interaktif tiyatro20 Mart 2015 - 01:03 | Şirin Öten ve Serdar Solkun, 'Ben Bir Başkasıdır'da.
Arthur Rimbaud'nun bir mektubunda yer alan "Ben Bir Başkasıdır" cümlesinden esinlenen, aynı isimli oyun, TiyatroFobi tarafından sahneleniyor
Erdal Baran Şahin ve Şirin Öten'in 2011 yılında kurduğu TiyatroFobi, Şahin'in yazdığı 'Ben Bir Başkasıdır' oyununu Şermola Performans'ta sahneliyor. Oyun metni, Fransız şair Arthur Rimbaud 'un bir mektubunda yer verdiği "Ben Bir Başkasıdır" tümcesine odaklanarak yeni bir oyun kuruyor. Ekip, seyircisiyle birlikte bir oyun kurma çabasını daha önceki oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da sürdürüyor.
 
Seyirciler salona girerken oyundaki ana karakterin hayatına etki etmiş toplumsal rollerden birini seçerek oyuna dahil oluyor. Ekip, seyircileri oyun boyunca kendi kimlikleri ile değil taşıdıkları rol kimlikleriyle -mış gibi yapmaya yönlendiriyor. TiyatroFobi'nin diğer oyunlarında da olduğu gibi seyircilerin oyuna katılımı tamamen spontanlık ve gönüllülük esasına dayalı gerçekleşiyor.
 
Erdal Baran Şahin'in yazıp yönettiği oyunda Şirin Öten ve Serdar Solkun rol alıyorlar. 'Ben Bir Başkasıdır' 28 Mart saat 20:30'da Şermola Performans sahnesinde izlenebilir.