Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Lale opera sahnesinde

Lale opera sahnesinde

Lale opera sahnesinde25 Ocak 2013 - 07:01
Librettosu Şefik Kahramankaptan'a, bestesi Ali Hoca'ya ait "Lale Çılgınlığı" operası ilk kez Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek
Antalya Devlet Opera ve Balesi, “Lale Çılgınlığı” operasının dünya prömiyerini yapmaya hazırlanıyor. Müzikleri Ali Hoca’ya librettosu ise Şefik Kahramankaptan’a ait olan eser, ismini Hollanda'nın Altın Çağı’nda lale soğanlarının fiyatlarının aniden aşırı derecede yükselip çöküşe geçtiği dönemden alıyor. “Lale Çılgınlığı” eserinin rejisörü ise ünlü tiyatrocu Murat Atak. Dünya prömiyeri 2 Şubat Cumartesi akşamı saat 20.00’da Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek eserin provaları da aralıksız sürüyor. Rejisör Murat Atak‘la birlikte çalışan sanatçılar yoğun çalışma temposuyla dünya prömiyerine hazırlanıyor. İş ve sanat dünyasından isimlerin davet edildiği prömiyer gecesine yurtdışı basınından da katılım olması bekleniyor.

Şef Hakan Kalkan orkestrayı yöneteceği ve 1 saat 20 dakika süren eserde dekor Çağda Çitkaya, kostüm Nursun Ünlü, koreografi ise Mehmet Sipahi imzasını taşıyor. Devrim Demirel ve Arda Doğan’ın dönüşümlü olarak canlandıracakları Fink Van Broot karakterinin yanı sıra Burcu Kuru, Bilge Yılmaz, A. Zişan Damcıoğlu ise Lotte, Ebru Kaptan ise Gülendam karakteriyle sahne alacak. Sadrazam Damat Paşa'yı Şafak Güç, Jan den Boyl karakterini ise Bora Baran canlandıracak.