Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » La Scala’da Woody Allen imzası

La Scala’da Woody Allen imzası

La Scala’da Woody Allen imzası04 Haziran 2018 - 11:06
Milano’da bulunan saygın La Scala operası, önümüzdeki sezonun programını açıkladı. Programda Woody Allen tarafından sahneye konacak Puccini eseri ‘Gianni Schicchi’ de bulunuyor.
Milano’da bulunan saygın La Scala operası 2018-2019 sezonunda yer alacak eserleri açıkladı. Operanın yeni sezonu Verdi’nin ‘Attila’sının yeni prodüksiyonuyla açılacak. Bu eser, klasik İtalyan operası geleneğini sürdürecek. Ayrıca Woody Allen’ın yöneteceği Puccini’nin ‘Gianni Schicchi’si de yeni sezonda sahnelenecek. Yeni sezonda çoğunluğu İtalya’dan 15 operaya yer veren La Scala, dokuz yeni yapımı sahneye taşıyacak.  ‘Attila’, Verdi’nin 33 yaşındayken yazdığı bir eser ve bestecinin gençlik dönemini yansıtan La Skala prodüksiyonlarından ‘Giovanna d’Arco’ndan sonra ikincisi olacak. ‘Macbeth’le Verdi’nin gençlik dönemi üçlemesi La Scala tarafından tamamlanacak.
Woody Allen, sahneye koyacağı ‘Gianni Schicchi’de Kathleen Smith Belcher’la birlikte çalışacak. Belcher ve Allen ‘Gianni Schicchi’yi önce 2008’te, ardından 2015-2016’da Los Angeles’ta sahneye koymuştu. Opera, Puccini’nin eserini 1930’larda New York’ta bir İtalyan mahallesine taşıyor. Opera, sahnelendiği dönemde Allen’a kalbur üstü eleştiriler getirmişti. Allen, hikayeyi taşıdığı dönem ve yere  rağmen İtalyan geleneğini koruduğu ve eğlenceli bir yapıma imza attığı yönünde yorumlar almıştı.
 
Besteci Riccardo Chailly ve La Scala direktörü Alexander Pereira programı açıkladılar.
 
La Scala yetkilileri açıklamasında “Herkes Woody Allen filmlerini seviyor. Belki film enstitüleriyle operaya eşlik eden bir film programı da sunabiliriz” dediler.
 
Sezonda, ayrıca sekiz konser de gerçekleşecek. Bunlar arasında iki Mahler senfonisi dikkat çekiyor.
 
La Scala’nın 2014-2018 yılları arasında gelirini 8 milyon avro artırdığı da basınla paylaşıldı. La Scala, yeni sezonunda çocuklara hitap eden 35 performansa da imza atılacak.